La Nau de la Universitat aborda la incursió de la dona en el món de la il·lustració a través de Consuelo Arizmendi

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, a través de l’Aula de Còmic i en col·laboració amb el Saló del Còmic 2022, acull en la seua programació una conferència per a reconéixer el treball i la importància de la dibuixant i il·lustradora valenciana Consuelo Arizmendi, morta el 14 de novembre de 2020, en relació amb la incursió de la dona als anys 60 en un mitjà tradicionalment masculí. Amb el títol ‘Dibuixants valencianes: Consuelo Arizmendi, una vocació silenciada’, l’acte se celebrarà aquest dimecres, 8 de febrer, a les 19 hores, i consistirà en una taula redona acompanyada de la projecció del documental Il·lustrades. Trencar l’oblit, dirigit per Amalia Yusta.

En la conferència participaran la dibuixant Marika Vila, Aitana Carrasco, il·lustradora i conductora del documental, i amb una de les comissàries de l’exposició Ocultes i Il·lustrades (La Nau, 2018) Cristina Chumillas.

Consuelo Arizmendi, filla del també dibuixant Alfonso Arizmendi Regaldie, es va formar en Belles Arts a l’Escola d’Arts i Oficis de València i va prendre lliçons de l’il·lustrador José Luis Macías. Va desenvolupar una curta carrera als anys seixanta com a dibuixant de còmics romàntics per a Editorial Valenciana (a partir del 1957) i va publicar un conte amb l’editorial Crec. El 1962 va entrar a treballar a l’agència de publicitat Sucro i es va dedicar en exclusiva a la il·lustració publicitària. El 1964 va contraure matrimoni i va continuar treballant durant algun temps, però va deixar finalment la seua feina com a dibuixant. Un dels seus últims treballs va ser la seua participació en l’exposició Ocultes i il·lustrades. Creixement i èxit de les il·lustradores a València, comissariada per Cristina Chumillas, MacDiego i Melani Lleonart, que va organitzar La Nau de la Universitat de València l’any 2018, una mostra per a reivindicar el disseny i la il·lustració realitzat per dones de diferents generacions en València.

error: Content is protected !!