LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA CELEBRA NADAL AMB HUIT CONCERTS

L’Orquestra Filharmònica UV oferirà el tradicional concert al Palau de la Música el dia 20, a més d’un altre a Gandia i al Campus de Burjassot (els dies 14 i 22 respectivament)

Les diferents formacions musicals universitàries visitaran València, Gandia, Ontinyent, Burjassot i Vila-real amb aquest cicle de concerts

Les formacions musicals de la Universitat de València se sumen un any més als tradicionals Concerts de Nadal amb huit recitals programats al llarg del mes de desembre, en diversos espais i municipis del territori valencià.

El primer d’aquests concerts tingué lloc dilluns, dia 11, de la mà de l’Escola Coral la Nau UV. Sota la direcció de Mònica Perales i Massana la formació musical interpretarà un concert amb nadales populars. Serà a les 19 hores, a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

La següent cita amb el cicle nadalenc anirà a càrrec de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dijous 14. El Teatre Serrano de Gandia acollirà a partir de les 19 hores la primera de les tres audicions que té previstes l’OFUV per a aquest Nadal. Sota la batuta d’Hilari Garcia Gázquez, l’agrupació universitària interpretarà  la Suite Aladí, Opus 34 de Carl Nielsen; una selecció de la Mascarada d’Aram Khatxaturian, i Tres cançons populars nadalenques, de Pascual Martínez.

Dimecres dia 20, a les 19.30 hores, l’Orquestra tornarà a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València per a oferir un concert especialment dedicat als més menuts, on estarà acompanyada per l’acadèmia Cordes Espai Educatiu i per les veus dels xiquets i xiquetes de l’Escola Coral de l’Eliana, l’Orfeó Valencià Infantil, l’Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet, l’Escola de Música Camp de Morvedre i l’Escola Coral La Nau UV.

Les entrades, amb preus a partir de 5 euros, es poden adquirir en línia, a través del web del Palau, presencialment en taquilles, o bé per telèfon al 960 700 100.

Per últim, divendres 22 la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot acollirà l’últim Concert de Nadal de l’Orquestra, en aquesta ocasió dirigidaper Mario Torres Mas (13 hores).

Orfeó Universitari de València i Club Coral de la Nau Gran

Entre la resta de les formacions musicals universitàries, destaca la programació nadalenca de l’Orfeó Universitari de València, també amb tres concerts en diverses esglésies del territori valencià. El primer serà divendres dia 15, a les 20 hores, a l’Església de Santa Maria d’Ontinyent, en un concert dirigit per Francesc Valldecabres.  També sota la batuta de Valldecabres, dissabte 23, a les 20.30 hores, l’Orfeó interpretarà el tradicional El món canta davant un bressol, a l’Església de Sant Joan i Sant Vicent de València. Es tracta d’un dels recitals més veterans en el panorama musical nadalenc de la ciutat de València, amb més de 60 edicions i un repertori sempre sorprenent que inclou composicions valencianes i d’arreu el món. Les entrades per a aquest concert, amb un preu de 10 euros, es podran adquirir 45 minuts abans del seu inici, a la porta de l’església.

Finalment, dimarts 26, clourà el seu cicle de concerts de Nadal a Vila-real, a l’Església de Sant Jaume, en aquesta ocasió dirigit per Sergi Gili, juntament ambl’Orquestra Art Creare de la localitat.

Per la seua banda, el Club Coral de la Nau Gran de la Universitat de València oferirà un concert que barreja la temàtica nadalenca amb la commemoració del  cinquanta aniversari de la mort del cantautor valencià Nino Bravo. El concert, sota el títol Nadales amb Nino Bravo, estarà interpretat pel Club Coral Nau Gran, dirigit  per Mónica Perales i Massana, i per la Coral Llorenç Barber d’Aielo de Malferit, dirigida per Rafa Navalón Penadés. Serà al Claustre del Centre Cultural La Nau, el dia 17 a les 12 hores.

A excepció dels concerts de l’Orquestra al Palau de la Música i de l’Orfeó a l’Església de Sant Joan i Sant Vicent de València, l’entrada és lliure amb aforament limitat.

error: Content is protected !!