L’Ajuntament de València adjudica, per vora d’1,4 milions d’euros, la gestió dels 5 nous centres culturals de la ciutat

L’Ajuntament de València adjudica, per vora d’1,4 milions d’euros, la gestió dels 5 nous centres culturals de la ciutat

Dos d’estos recursos obriran les portes al barri del Cabanyal

  • La Junta de Govern Local ha acordat l’adjudicació d’este servici que es formalitzarà amb tres empreses
  • Dos d’estos recursos obriran les portes al barri del Cabanyal

La Junta de Govern Local ha ratificat hui les empreses que gestionaran els cinc nous centres culturals de la ciutat: el Centre Escorxador i l’edifici protegit situat en el número 121 del carrer de la Reina, del Cabanyal; la Nau 3 del Parc Central, de Russafa; l’Alqueria d’Albors, d’Orriols; i el xalet del carrer Aben Al-Abbar, del barri d’Albors.

L’adjudicació d’este servici de gestió cultural, per un import de vora d’1,4 milions, es formalitzarà en tres contractes. El de major pressupost ho firmarà l’empresa Salzillo Servicis, que assumirà la direcció i programació, així com l’assistència tècnica de les activitats i els servicis auxiliars d’atenció al públic que es duran a terme en la Nau 3 del Parc Central, per 285.475,30 euros, i en el Centre Escorxador del Cabanyal, per 278.844,50 euros.

En el mateix barri, obrirà les seues portes l’immoble del carrer de la Reina que, dissenyat per a acollir a diferents col·lectius del barri, serà gestionat per Progres XXI SRL, ja que esta mercantil serà la que firmarà el contracte licitat amb un pressupost de 274.066,78.

Finalment, segons acord de la Junta de Govern, l’empresa valenciana Amundsen Estratègia i Comunicació es farà càrrec de la gestió de l’Alqueria d’Albors i del xalet del carrer Aben Al-Abbar, adjudicada amb una partida de 274.066,78 euros per a cada centre.

La despesa plurianual d’estos contractes va ser autoritzat el març de 2023, i una vegada adjudicat es realitzarà amb càrrec als Pressupostos de 2024, 2025 i 2026. I la formalització d’estos s’efectuarà una vegada notificada l’adjudicació aprovada hui per la Junta de Govern Local amb caràcter extraordinari.

“Amb este acord, l’Ajuntament impulsarà i incrementarà l’oferta cultural de la ciutat, amb cinc centres de primer nivell que, s’havien habilitat però s’havien quedat tancats”, ha manifestat el portaveu del govern municipal”, el regidor Juan Carlos Caballero, després de recordar “la importància patrimonial d’estos immobles”.

Així, per exemple, el Centre Escorxador, antic escorxador del Cabanyal, situat en el número 36 del carrer Sant Pere, es tracta d’un immoble de l’any 1910 que va ser objecte d’unes obres de rehabilitació i ampliació valorades en 500.000 euros.

error: Content is protected !!