L’Ajuntament de València destina 50.000 euros per a adquirir obres d’art, objectes i antiguitats amb valor patrimonial

Després de la bona acollida l’any 2020, la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València posa en marxa una segona edició de la Crida pel Patrimoni

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals convoca segona edició de Crida pel Patrimoni, una iniciativa que incrementarà el patrimoni artístic de l’Ajuntament de València, dirigida a obres d’art, objectes artístics i antiguitats que estiguen en la línia de les col·leccions municipals.

L’Ajuntament destinarà un màxim de 50.000€ per a la adquisició de les obres. La convocatòria està enfocada a les galeries especialitzades en artistes de renom i als professionals de l’antiquària amb establiment a la ciutat de València. L’Ajuntament podrà comprar a cada ofertant una peça o lot de peces per un import màxim de 14.500€, impostos inclosos.

En paraules de la Regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, “l’objectiu de la Crida és doble, d’una banda, donar suport als sectors econòmics del món de la cultura, que a poc a poc van recuperant la seua activitat, després del gran impacte que ha suposat la pandèmia sanitària a la nostra ciutat. D’altra banda, este procés d’adquisició d’obres permet a l’Ajuntament de València ampliar el seu patrimoni artístic.

En este cas, el jurat estarà composat per un membre del sector de l’antiquària i galeries, un de l’àmbit acadèmic o institucional i un altre del personal funcionari de l’Ajuntament.

La presentació de les propostes s’haurà de fer obligatòriament per mitjans telemàtics, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de València. És important tindre en compte a este respecte que, per a poder realitzar la tramitació correctament, cal disposar de certificat electrònic personal en vigor.

Una vegada anunciada a la web municipal, es disposarà de 15 dies naturals per a la presentació de propostes.

error: Content is protected !!