L’Ajuntament destina 370.000 euros a activitats educatives en els museus municipals

L’Ajuntament destina 370.000 euros a activitats educatives en els museus municipals

• Les activitats comprenen visites guiades, tallers i gestió de maletes didàctiques

  • La Junta de Govern Local ha adjudicat este divendres la prestació del servici per una duració de dos anys, prorrogable per altres dos més
  • Les activitats, destinades al públic en general i a col·lectius específics, comprenen visites guiades, tallers i gestió de maletes didàctiques

Gràcies a la programació d’activitats atractives per a tota mena de públics, els museus s’omplin de vida. Amb esta intenció, l’Ajuntament de València ha destinat un total de 370.290,26 euros en la contractació dels servicis d’implementació d’activitats educatives dels museus dependents de la Regidoria Delegada d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals. Les activitats previstes estan desglossades en tres grans blocs: visites guiades, tallers i la gestió de les maletes didàctiques, que consistixen en la cessió de recursos educatius als mateixos centres d’ensenyament.

Els centres municipals beneficiats són les cases museu de Benlliure, Blasco Ibáñez i Concha Piquer, el Centre Arqueològic de l’Almoina, Cripta Arqueològica de Sant Vicent Màrtir, Galeria del Tossal, Museu de Ciències Naturals, Museu de la Ciutat, Museu d’Història de València, Museu Històric Municipal, Palau de Cervelló, Ruïnes Arqueològiques del Palau del Real, així com els refugis de la Guerra Civil a la Casa Consistorial, el carrer dels Serrans de València i Massarrojos.

Precisament, en sessió ordinària celebrada este divendres, la Junta de Govern Local ha adjudicat els cinc lots que comprenen el contracte de servicis d’implementació d’activitats educatives a les empreses Exdukere SL i Galipat Servizios Culturals SL. La primera mercantil ha resultat adjudicatària del lot 1 (activitats educatives en el Museu de la Ciutat i Palau de Cervelló), lot 3 (cases museu de Benlliure, Blasco Ibáñez i Concha Piquer) i lot 4 (Museu de Ciències Naturals i Ruïnes del Palau del Real. La segona empresa es farà càrrec del lot 2 (Museu d’Història, Centre Arqueològic de l’Almoina, incloent-hi la Cripta Arqueològica de Sant Vicent Màrtir, i la Galeria del Tossal) i el lot 5 (Museu Històric i refugis de la Guerra Civil).

Tal com recullen els plecs tècnics de la licitació, per a l’organització de les visites guiades i els tallers, les empreses contractades distingiran entre aquelles activitats dirigides a públic general i les dirigides a col·lectius determinats. Totes hauran d’estar adaptades a la història i peculiaritats de cada museu en concret.

Com a exemple, una de les activitats previstes per a la Casa Museu Blasco Ibáñez porta per títol ‘El Cabanyal, el barri que va seduir a Blasco Ibáñez’. Destinada a tots els públics, la visita al museu s’inicia amb un itinerari que es detindrà en alguns dels llocs i edificis esmentats en la novel·la ‘Flor de maig’ i en altres contes blasquistes, permetrà reconéixer el passat mariner del barri del Cabanyal, endinsar-se en tradicions com la Setmana Santa marinera o descobrir altres pràctiques que van permetre la supervivència dels habitants del lloc, com el contraban de tabac.

El contracte té una duració de dos anys, renovable per altres dos anys més. Les entitats adjudicatàries s’encarregaran també de gestionar el servici de reserva d’activitats dels museus municipals. El personal que impartisca les activitats haurà d’estar especialitzat en Història de l’Art, Pedagogia, Antropologia, Sociologia, Belles arts, Filologia, Ciències Ambientals o Biologia, entre altres disciplines.

error: Content is protected !!