L’ARNICHES OFEREIX UN EMOCIONANT HOMENATGE ALS IAIOS I CONTES PER ALS MÉS MENUTS

‘Conservando memoria’ és un espectacle premiat amb el Premi FETEN 2020 a la millor autoria, el Premi del Festival Violeta 2019, el Drac d’Or a la millor dramatúrgia i el Drac d’Or de les autonomies en la Fira de Titelles de Lleida 2019

Eugenia Manzanera, una de les grans narradores nacionals, oferirà ‘Historias con Candela’ en doble sessió matinal el diumenge 16

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, reprén l’activitat al Teatre Arniches després de tancar la programació de 2021 amb una gran acollida de la temporada i amb l’èxit del seu cicle Nadal a l’Arniches.

La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, es mostra il·lusionada davant d’aquesta etapa nova de la programació 2021-2022, que va ser presentada al desembre i les entrades i els abonaments de la qual ja estan a la venda en taquilla i a través de la plataforma de venda de l’IVC. “Tornem a obrir el teló de l’Arniches després de la breu pausa nadalenca amb la mateixa il·lusió de sempre, conscients que estem en un moment delicat per la situació sanitària, però també convençuts que la cultura és segura i que podem continuar amb la nostra activitat, en condicions de seguretat per als espectadors i per a les companyies que ens visitaran”, ha comentat Garijo.

El Teatre Arniches ofereix el cap de setmana dues propostes molt especials per a donar la benvinguda a 2022, que a més comptaran amb sessions matinals en horari lectiu emmarcades en la Campanya de Teatre Escolar.

El divendres 14 de gener a les 20.30 hores, arriba a les taules de l’Arniches l’espectacle ‘Conservando memoria’ de la companyia El Patio. Un espectacle que rep el suport de nombrosos reconeixements entre els quals destaquen el Premi FETEN 2020 a la millor autoria, el Premi del Festival Violeta 2019, el Drac d’Or a la millor dramatúrgia i el Drac d’Or de les autonomies en la Fira de Titelles de Lleida 2019.

Izaskun Fernández i Julián Sáenz-López són els responsables de la creació, la direcció i la interpretació d’aquesta obra de teatre d’objectes, que és un emotiu espectacle unipersonal en honor al més extraordinari de les vides de persones anònimes i al mateix temps tan pròximes. Un viatge que no és més que un joc de preguntes als seus iaios i el seu desig de conservar-ne el record. És un homenatge a les persones importants de les seues vides i que conformen les seues pròpies arrels.

‘Conservando memoria’ és la tercera producció d’El Patio, companyia que, des que es va crear en 2010, ha assolit la consolidació com a imprescindible en festivals com FETEN o la Fira de Titelles de Lleida, on també en van ser premiades les produccions anteriors.

El diumenge 16 de gener torna ‘Som menuts’ a l’Arniches, amb una doble sessió matinal a les 11.00 i a les 12.30 hores.

‘Historias con Candela’ és una selecció de contes, reguitzells, cançons i paraules que es fan vida a través del joc i la imaginació; recomanat per a xiquetes i xiquets de 4 a 8 anys.

L’art narratiu d’Eugenia Manzanera —que utilitzarà el seu propi cos, la seua veu, guants-animals, objectes (els objectes són vius, flueixen, inclouen històries, textures, paraules, sons ràpids o lents) i, per descomptat, llibres (llibres com a capsetes que tanquen colors, personatges, paraules)— és el que cobra tot el protagonisme; els contes van filats i cada cançó, història o reguitzell és conseqüència lògica de l’anterior; les històries de Candela: una xiqueta enviada al món per a teixir la seua pròpia història, alhora que escolta totes les que el món li ha de contar.

Eugenia Manzanera és una creadora i una actriu amb més de trenta anys d’experiència, que l’han portat a treballar amb nombroses companyies i col·laborar en prestigiosos projectes artístics fins a liderar el seu propi projecte, en què la seua faceta com a “contista”, com ella mateixa ho denomina, l’ha portat a treballar dins i fora d’Espanya i guanyar premis com el Premi Moretti 2015 per la seua trajectòria, el Premi del Públic 2016 al millor espectacle infantil en la Fira de Teatre de Castella i Lleó de Ciudad Rodrigo i el Premi FETEN 2017 al millor espectacle de format reduït per a xiquets, per ‘Retahilando’, entre altres.

error: Content is protected !!