LAURA MERAYO EXPOSA A L’ESPAI DE CAMPOAMOR DE VALÈNCIA

¡QUE CHULA!,¿LA VAS A PINTAR? Representació pictórica de lo fugaç en el àmbit social.

L’Espai Jove VLC situat al carrer Campoamor, 91, a València, acollirà divendres que ve 2 de juny a les 19:00 h la inauguració Qué chula! La vas a pintar? Una exposició artística obra de la jove zamorana Laura Merayo (Tarragona, 2001), estudiant de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València.
La jove ha portat els seus records i les seues vivències al pla artístic, com bé diu “Els records, vivències, les amistats, l’amor i els animals ens mouen dia a dia”, és doncs la base principal de la seua creació artística.
Aquesta exposició neix amb l’objectiu de mostrar i revalorar el treball pictòric acompanyat d’un missatge que gira entorn de la distància i l’afecte que li aporten els seus éssers estimats més pròxims, ja siguen amics, mascotes o familiars, sent aquests els pilars fonamentals en la vida de l’artista. Gràcies a això, Merayo aborda els sentiments amb un context social i cultural que al mateix temps tracta problemes
actuals com la saturació d’imatges, la globalització i l’abús de les tecnològies que condueixen a la pèrdua d’allò diari i quotidià. Quan aquests problemes es veuen representats mitjançant la pintura, les obres reben un sentit reivindicatiu i de revaloració dels moments fugaços que les xarxes socials lleven a poc a poc.
Amb aquesta exposició es pretén acostar l’art tant al públic més jove com al més gran, creant ambigüitat entre les imatges captades i elevant la pintura per sobre de la simple imatge tecnològica. Amb això, l’espectador es preguntarà què està passant realment, una incertesa que impulsarà als qui observen l’obra a fer un acte d’introspecció i qüestionament per a entendre l’obra i el seu missatge, com si fossen inconscientment (o conscientment) records de les seues vides.
L’exposició estarà composta de diferents obres plàstiques on el suport de dues dimensions és el principal. Diferents grandàries seran les que es disposaran de manera harmònica a la sala, formant un ambient connectat i homogeni. Els colors saturats prevaldran en aquesta intervenció, sobretot els fluorescents, dotant d’un aire fresc i innovador al projecte, però sense obviar la predominança de l’ús de la tradicional
tècnica pictòrica per excel·lència: l’oli. L’ambigüitat que creen aquestes dues formes pictòriques tan contràries produeixen una incertesa i una novetat que fa que l’espectador estiga més atent al que succeeix en el quadre.
Finalment, en les seues obres no sols crida l’atenció el tractat matèric nomenat anteriorment, sinó que també ho fan els títols de les obres, títols que fan treure un somriure a qui el llegisca, eixint-se del comú i acadèmicament correcte, com Si tú tienes mucho te lo quito, pero si no tienes na’ te invito.

Per a donar-li sentit a aquesta idea de projecte íntegrament, l’Espai Jove VLC obre les seues portes tant a l’artista per a donar a conéixer el seu treball, com als veïns i visitants per a explorar les diferents formes i visions artístiques que engloben el panorama emergent valencià i poder gaudir tant de l’espai com de la mostra de les obres.
La durada de la mostra artística serà del divendres 2 de juny de 2023, dia de la inauguració, fins al 13 de juny del mateix any, podent assistir a la sala en horari del centre: de dilluns a divendres de 8.30 a 20.30 hores ininterrompudament.

error: Content is protected !!