L’AVAV organitza a Las Naves de València una jornada sobre videojocs i turisme sostenible

L’AVAV organitza a Las Naves de València una jornada sobre videojocs i turisme sostenible

El pròxim 17 d’abril en Las Naves se celebra la jornada «Sinergies entre videojocs i turisme sostenible»

L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) organitza, en col·laboració amb Ajuntament de València, Les Naus, ESAT i OWN una jornada, el pròxim dia 17 d’abril, que tracten de trobar solucions a les tensions que es generen entre les persones que viuen a les ciutats d’interés, les que la visiten i l’entorn.

La jornada, que porta per títol «Sinergies entre videojocs i turisme sostenible», cerca reflexionar entorn de les possibles relacions entre tecnologia i turisme sostenible. En un món cada vegada més globalitzat, els fluxos turístics s’han ampliat de manera exponencial, creant friccions cada vegada més notables entre el visitant, l’entorn i també les persones que viuen en les principals ciutats que generen interés. Un dels reptes més peremptoris és el de disminuir, en la mesura que siga possible, aquestes tensions i estudiar la manera en la qual la tecnologia i uns certs acostaments lúdics poden ajudar a transmetre missatges amb eficàcia.

En aquesta jornada, diferents professionals del videojoc i el turisme sostenible mantindran un diàleg obert on debatran idees innovadores i proposaran solucions concretes per a fer front als molts desafiaments que comporta una de les activitats econòmiques més importants del país.

L’activitat donarà principi a les 11.30 del matí amb la benvinguda per part de Teresa Cebrián, presidenta de la AVAV, per a passar a la taula redona que tractarà d’aprofundir en el món virtual i posar en relleu les possibles sinergies entre videojocs i turisme sostenible. Aquesta taula estarà moderada per Borja Vaz, crític de videojocs en El Cultural, tindrà com a convidats a José María Moreno, director de AEVI, Alicia Orea-Giner, doctora en Turisme Sostenible, Jorge Morla, periodista d’El País, i a Eurídice Cabañes, co-directora Arsgames i membre de la AVAV.

En finalitzar la taula redona, es presentarà el certamen de videojocs «Explora València: Un Viatge Interactiu a través dels seus Barris», un projecte en el qual la AVAV i l’Ajuntament de València busquen desenvolupadors i dissenyadors de videojocs. La idea és crear una experiència interactiva que guie als jugadors de manera sostenible, tant veïns com visitants, amb ambientació en els barris més desconeguts de la ciutat de València, combinant elements de turisme, cultura, personatges i història local de manera divertida i amena.

error: Content is protected !!