L’EACC OBRI L’EXPOSICIÓ COL·LECTIVA ‘SNECKDOWN’ AMB EL TREBALL DE JOVES ARTISTES INTERNACIONALS

La mostra presenta el treball de nou artistes que aborden micropolítiques, identitats i classes invisibilitzades

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, obria aquest dissabte 20 de maig, ‘Sneckdown’, la nova exposició col·lectiva de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló. L’obertura de la mostra es fa coincidint amb la setmana de celebració del Dia Internacional dels Museus a Castelló, el DIMCAS.

La mostra, comissariada pel col·lectiu YABY (Bea Ortega Botas i Alberto Vallejo), reuneix el treball de nou artistes joves internacionals que aborden diversos punts de contacte entre la identitat i l’espai públic partint d’un qüestionament compartit de la representació.

El director artístic de l’EACC, Carles Àngel Saurí, ha destacat que “la investigació de YABI entorn de l’art minimal i les pràctiques i els llenguatges artístics ‘queer’ ens va fer pensar que podria ser molt interessant portar-los a l’Espai per tal de tornar a obrir investigacions passades i veure la seua lectura des del present”. En aquest sentit, Saurí ha assenyalat que “la mostra connecta amb les primeres línies d’investigació obertes en la primera etapa de l’EACC amb la direcció de José Miguel Cortés”.

Les obres seleccionades elaboren formalment plantejaments derivats de discursos crítics contemporanis entorn de la visibilitat, la codificació d’expressions situades, és a dir, vistes des del seu propi context, així com polítiques de la intersecció, la confrontació i la solidaritat. Aquestes qüestions s’aborden des de consideracions espacials que es veuran reflectides en obres a l’EACC amb temes com ara l’accés, l’exclusió, l’escamoteig, l’escenificació, la pertinença, el domini o la infiltració.

Els comissaris de la mostra asseguren que seguien el treball i les trajectòries dels i les artistes i que a partir de les seues diverses pràctiques han pogut anar desenvolupant la seua pròpia investigació entorn de la representació, així com alguns llenguatges històrics com ho són l’abstracció i la relació entre la identitat i l’espai, el públic i el genèric.

El terme ‘sneckdown’, que dona nom a l’exposició, descriu una acumulació de neu que cobreix part de la calçada, ocultant senyalitzacions de l’asfalt i estenent els límits inicials de l’espai destinat a vianants. Durant l’esborrament momentani de les indicacions visuals que normalment ordenen la circulació, es tracen nous recorreguts sobre la neu, exposant desitjos, necessitats i unes relacions diferents amb aquest efímer espai públic.

L’exposició està formada per 23 peces dels artistes Sam Cottington, Caspar Heinemann, Francis Whorrall-Campbell, David Moser Quay, Quinn Wolf, Leto Barra, Phung-Tien Phan, Alex Dolores Salerno i Deborah-Joyce Holman. La proposta gràfica està dissenyada per Paula de Álvaro.

La mostra s’obri aquest dissabte, 20 de maig, a les 12.00. Els comissaris, Bea Ortega Botas i Alberto Vallejo, faran una visita guiada a les 12.30 adreçada a tot el públic assistent. A més, s’han programat visites guiades durant els pròxims mesos, així com altres activitats i tallers infantils que es donaran a conéixer.

‘Sneckdown’ es podrà visitar fins al 3 de setembre. L’horari de visita a l’EACC és de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l’horari és de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.

error: Content is protected !!