SELECCIONATS 31 PROJECTES AUDIOVISUALS PER A LA TERCERA EDICIÓ DE PROMERCAT – VALÈNCIA FILM MARKET 

També inicia les inscripcions per a participar en aquest mercat de l’audiovisual valencià especialitzat en coproducció

Se celebra del 20 al 22 de juny de 2023 a l’IVAM amb la col·laboració de Cinema Jove i À Punt

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, organitza la tercera edició de Promercat – València Film Market, que se celebra a València en tres jornades professionals, del 20 al 22 de juny de 2023, al saló d’actes de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), coorganitzadora del mercat, amb la col·laboració de Cinema Jove i À Punt. 

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, ha assenyalat que “l’objectiu d’aquest mercat audiovisual especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual valencià és generar un espai de diàleg, debat i convivència en què puguen coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció. També és important que les productores valencianes puguen coproduir pel·lícules procedents d’altres territoris. El propòsit final és la consolidació, dinamització i internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció”.

La coordinadora de Promercat, Joana Chilet, ha destacat que “hem aconseguit en 2023 una cooperació molt més estreta amb À Punt Mèdia, perquè la televisió autonòmica és indispensable a l’hora d’impulsar molts dels projectes de coproducció valencians i en valencià. També és fonamental la participació de l’IVAM, com a seu i institució coorganitzadora del mercat, i la col·laboració de Cinema Jove, que és el millor punt de trobada a València per als professionals de l’audiovisual de tot el món que busquen, entre nosaltres, acords de coproducció, distribució o exhibició de les seues produccions”.

Promercat ha obert en el seu web (http://promercat.com/) el termini d’inscripcions per als professionals que vulguen assistir a les diverses activitats programades del 20 al 22 de juny a l’Auditori Carmen Alborch de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). La inscripció també està oberta per a les empreses productores interessades en projectes que puguen vindre de fora.

El dimarts 20 de juny, en horari de matí, es faran les sessions de treball de Promercat Valencià, que està dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià. En aquestes sessions participaran productores i professionals de l’àmbit lingüístic valencià, així com representants de les respectives televisions públiques.

El dimecres 21 de juny, en horari de matí, es realitzaran les sessions de treball de Promercat Estatal, dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit estatal i està dirigit a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió. També es faran les sessions de treball de Promercat Distribució i Vendes, adreçat a llargmetratges valencians de ficció i d’animació que busquen una distribució valenciana, estatal i internacional.

En les vesprades del 20 i 21 de juny se celebraran les reunions B2B entre les diferents productores interessades en els projectes i les productores que els presenten. 

Reunions ‘One to One’ de l’EDAV i la Fundació SGAE

Promercat torna a programar les reunions ‘One to One’ organitzades per l’associació Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i la Fundació SGAE, que se celebraran el dijous 22 de juny. 

Per nové any consecutiu, EDAV i la Fundació SGAE, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, organitzen l’esdeveniment ‘One to One’ per a projectes d’autors i productors valencians a la recerca d’un productor o coproductor. És un esdeveniment de ‘pitch’ i reunions un a un per a donar a conéixer els seus projectes. 

Aquesta convocatòria té com a objectiu impulsar el talent valencià i afavorir el desenvolupament de projectes audiovisuals valencians. A la convocatòria s’han presentat guionistes o equips de guionista i productor, amb un projecte de ficció de cinema o televisió en fase d’escriptura o desenvolupament. 

31 projectes seleccionats

La selecció de projectes audiovisuals s’ha fet a través d’una convocatòria pública, el termini de la qual va finalitzar el passat 16 d’abril. Per a participar en la tercera edició de Promercat, s’han elegit projectes entre els que compten amb ajudes de l’Institut Valencià de Cultura, però també amb el suport d’altres institucions públiques o que tinguen assegurat un percentatge de finançament per a la seua producció.

Els criteris de selecció han sigut la qualitat narrativa, el disseny de producció i la sostenibilitat financera dels projectes presentats. A la convocatòria pública s’han inscrit 42 projectes, dels quals se n’han escollit 31: 24 participaran en les dues sessions de ‘pitch’, procedents de València, Alacant, Barcelona, Mallorca, Madrid, Girona i Sevilla, i 7 projectes valencians participaran en la jornada de distribució. 

Els projectes seleccionats s’estructuren en tres categories de mercat: Promercat Valencià, Promercat Estatal i Promercat Distribució. 

Promercat Valencià està dirigit a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms, així com d’animació, en versió original en valencià. S’han seleccionat un total de dotze projectes.

Els onze projectes de llargmetratges de ficció són ‘Baladre’ de Baladre AIE (València), ‘El cónclave’ d’Oceánica Films (Alacant), ‘Femenino singular’ de Gaia Audiovisuals (València), ‘L’abraçada dels cucs’ de Tarannà Films (València), ‘Cowgirl’ de The Fly Hunter (València), ‘El afilador’ de Jaibo Films (Alacant), ‘L’aguait’ d’Admirable Films (València), ‘La casa de la Vall’ de  De-de-ema Visual (Girona), ‘Les coses simples’ de La Ceiba del Patio (València), ‘La rotonda’ de Films de l’Orient (Barcelona) i ‘Pilar Prim’ de Principal 2 Films (Barcelona). També s’ha seleccionat la sèrie ‘Manacor’ d’Espai Temps (Mallorca). 

Promercat Estatal està dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit estatal i està dirigit a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió. S’han seleccionat 12 projectes procedents de València, Madrid, Barcelona i Sevilla.

Els projectes valencians seleccionats són ‘Bendita María’ de TV ON (València), ‘La suerte’ de Love Our Films Media (València), ‘María Martínez Ruiz no puede volver’ de Nakamura Films (València), ‘Nunca te olvidaremos’ de The Fly Hunter (València), ‘Maine Coon’ d’Hermanos Polo (València) i ‘Especies distintas’ de Pegatum Transmedia (València).

El comité de selecció també ha triat ‘La leyenda del hombre del espacio’ de White Leaf Producciones (Madrid), ‘Se alquila casa (con niños)’ de Set Magic Audiovisual (Barcelona) i ‘Un final feliz’ de Tarkemoto (Sevilla).

Les tres sèries de ficció són ‘I love Spain’ de Quatre Films (València), ‘La broma’ de Casabona Films (València) i ‘Mar cerrado’ de Rebombori en l’Alqueria (València).   

Promercat Distribució està dedicat a les produccions valencianes que busquen distribució estatal o internacional i està dirigit a projectes de llargmetratges cinematogràfics de ficció. Els projectes seleccionats són set: ‘Tú no eres yo’ de Proyecta Fim Media (València), ‘Bull Run’ de Cosabona Films (València), ‘Escanyapobres’ de Nakamura Films (València), ‘Els dies de la nit’ d’Ángel Puado (Alacant), ‘Valenciana’ de Pegatum Transmedia (València), ‘Lo carga el diablo’ d’Hermanos Polo (València) i ‘Vega, la historia de un viaje’ d’Asismaval (València).

Les tres jornades professionals de Promercat se celebraran a l’IVAM, amb una mateixa agenda de treball: una presentació per part dels representants institucionals; una taula redona centrada en el tema de cada convocatòria; un ‘pitch’ dels projectes seleccionats i reunions professionals de les productores amb altres productores i plataformes, televisions i distribuïdors (B2B). Cada dia inclourà també diverses taules redones i panels professionals per a tractar temes interessants per al sector audiovisual.

error: Content is protected !!