Les Drassanes exhibixen les obres més destacades del Premi Senyera d’Arts Visuals 2023

Les Drassanes exhibixen les obres més destacades del Premi Senyera d’Arts Visuals 2023

  • El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha inaugurat la mostra que es podrà visitar des d’este dijous fins al 25 de febrer
  • L’obra “Posicions”, de l’artista Antonio Samo, ocupa un lloc preeminent al ser la guanyadora d’esta edició

El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha inaugurat en les Drassanes l’exposició Premi Senyera 2023, en la qual s’exhibixen les obres més destacades de les presentades a concurs.

Moreno ha assenyalat que “el premi Senyera d’Arts Visuals, és una de les convocatòries artístiques de major trajectòria d’Espanya, amb una dotació econòmica a una única obra de 12.000 euros, la participació dels quals ha anat creixent en els últims anys”.

A més, es tracta d’una convocatòria oberta a artistes de qualsevol procedència i sense limitació quant a la tècnica expressiva i, per això, “no sols atrau la presència d’artistes de sòlida trajectòria en el panorama actual, sinó també d’emergents, la qual cosa indica el bon estat actual de l’art espanyol”, ha subratllat.

En total, l’exposició està integrada per 16 propostes, entre les quals es troba l’obra “Posicions” de l’artista Antonio Samo, que ocupa un lloc preeminent al ser la guanyadora de la present edició. El jurat, en la seua decisió, va destacar “la subtilesa, fragilitat i, al mateix temps, la contundència de l’obra”, així com “el bon ofici que revela, una volta en saber fer”.

A més de la peça guanyadora de l’edició 2023, la mostra està composta per les següents obres: “Ajuar”, de Laura Salgueró Rubio; “Cinco minutos y veinte segundos”, d’Estefanía Serrano Soriano; “Diario en tinta blanca”, de Gema del Rey Jordà; “El Pebret”, d’Alba Abellán Expósito; “Equilibrio inestable”, de Carmen Michavila Mas; “Espectros I”, de Josep Tornero Sanchis; “Help yourself”, de Laura Palau Barreda; “Materializar gritos n8+n5+n1_ acto de comunicación n35”, de Pablo Bellot García; “Retratos algorítmicos”, de Diego Díaz García; “Sín título VIII”, d’Adrián Jorques Tortosa; “Single lovers”, de María Tinaut Rodríguez; “Solid Rod XXXI”, de Silvia Márquez Lerín; “Stillleben (Naturaleza muerta)”, d’Anna Talens Pardo; “Transtrender”, d’Oliver Johnson; i “Viaje de unos inmigrantes españoles a Alemania en 1975”, de Carlos Sebastiá Ortega.

La mostra es podrà visitar des d’este dijous fins al 25 de febrer, en horari de dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 hores i de 15:00 a 19:00 hores; i els diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 hores. L’entrada és lliure.

error: Content is protected !!