L’IVC ACULL EN LA SALA 7 DEL RIALTO UNA JORNADA PROFESSIONAL PER A L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ ORGANITZADA PER AVAPI

La jornada compta amb la col·laboració de Productores Independents Audiovisuals Federades (PIAF) i EGEDA

En la jornada s’han abordat la sostenibilitat dels rodatges i els nous models de finançament de l’audiovisual                                                                                                                                                                

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha acollit recentment en la sala 7 de l’edifici Rialto una jornada informativa dirigida als professionals de l’audiovisual valencià i organitzada per l’Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents (AVAPI), que compta amb la col·laboració de Productores Independents Audiovisuals Federades (PIAF) i de l’Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA).

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, Francesc Felipe, ha assenyalat que “l’IVC dona suport a les iniciatives informatives de les associacions de l’audiovisual valencià que servisquen perquè els nostres professionals tinguen en compte les modificacions de la normativa de la Unió Europea quant a qüestions tan noves i necessàries com la implantació de rodatges sostenibles i perquè puguen gestionar amb més eficàcia les deduccions fiscals que es puguen aplicar als seus projectes de cinema i televisió”.

La presidenta d’AVAPI, Cristina Abril, ha assenyalat que “un dels objectius fonamentals d’aquesta jornada professional és informar els professionals de l’audiovisual valencià sobre els requisits mediambientals de la nova normativa europea que han de complir els rodatges per tal de fer-los més sostenibles i de contribuir a reduir certs impactes negatius contaminants com l’empremta de carboni en les produccions de cine i televisió”.

El president de Productores Independents Audiovisuals Federades (PIAF), Antonio Mansilla, ha assenyalat que “en relació amb els nous models de finançament del sector audiovisual, és important actualitzar els últims canvis quant als incentius fiscals per mitjà del contracte de finançament i la creació d’un fons estatal de préstecs participatius per a les indústries culturals. També s’han d’estudiar les noves possibilitats de futur que ofereixen els NFT, ‘blockchain’ i altres instruments financers de la Web3”.

En la primera taula sobre rodatges sostenibles i sostenibilitat en l’audiovisual, han intervingut la presidenta d’AVAPI, Cristina Abril; el subdirector general de Gestió de l’IVC, José Luis Moreno; l’ECO consultora representant de Relacions Institucionals de Mrs. Greenfilm, Paloma Andrés Urrutia, i el president d’APPA (Associació de Professionals de la Producció Audiovisual), José Jaime Linares.

En la segona taula sobre nous models de finançament de l’audiovisual, han intervingut el president de Productores Independents Audiovisuals Federades (PIAF), Antonio Mansilla; la directora de l’àrea de Media Entertainment d’Elzaburu, Mabel Klimt; el president d’Inlea, Xavier Simó, i el CEO de Yunit, Ignacio Segarra.

error: Content is protected !!