MIL INVITACIONS PER A LA ‘PERFORMANCE’ ‘LA CARAVANA DE LES FLORS’

És requisit descarregar la invitació en la plataforma EventBrite

L’obra es representa al monestir de Sant Miquel dels Reis del 8 al 18 de juny

L’espectacle ret homenatge al col•lectiu LGTBIQ+

Més d’un miler de persones podran gaudir de la tornada a Sant Miquel dels Reis de ‘La caravana de les flors’, gràcies a les invitacions que des de hui es posen a la disposició del públic en la plataforma EventBrite

Amb un total de huit noves funcions, amb sessions de dijous a diumenge del 8 al 18 de juny, fins a 140 espectadors podran assistir a cada una de les representacions d’aquesta proposta multidisciplinària, que suposa una experiència escènica única que produeix la Direcció General de Cultura i Patrimoni amb Bramant Teatre.

Les històries personals del mateix elenc i les de membres de generacions prèvies del col•lectiu LGTBIQ+, així com les de referents mundials de la lluita pels drets de les persones homosexuals i trans, són la base d’un espectacle generat mitjançant la tècnica de l’autoficció.

Els coautors Jerónimo Cornelles i Guadalupe Sáez van recollir tot aquest material en un procés d’investigació per a anar donant-li forma, construint una dramatúrgia i un text que reflecteix el contrast generacional. Sobre l’escenari, es mostren els èxits dels veterans que van lluitar pel respecte a la diversitat, alguns dels quals membres del grup Gent Gran de Lambda. Però també els reptes dels que, des de la societat actual, reivindiquen la llibertat.

‘La caravana de les flors’ proposa una versió irisada i actual de La Barraca, el mític grup de teatre itinerant fundat per Federico García Lorca i Eduardo Ugarte durant la Segona República per a portar la cultura als entorns rurals més aïllats. Reprenent el seu esperit divulgador, i des de l’alegria, l’espectacle tracta d’evidenciar el camí que encara queda per fer per a l’acceptació social d’un concepte més obert i lliure de la mateixa identitat i de l’orientació sexual, deixant arrere la clàssica oposició binària entre homosexual i heterosexual, home i dona.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat la reposició de l’espectacle per la proposta original i nova que desenvolupa Bramant Teatre i hi ha afegit que totes les produccions que porta avant la Direcció General de Cultura s’han reposat com a mínim tres anys. “Donem la possibilitat que més ciutadans gaudisquen de les obres i oferim a les companyies que els seus projectes tinguen més difusió i un retorn econòmic”, ha indicat Amoraga.

Per la seua banda, el director Jerónimo Cornelles ha explicat sobre l’obra que “feia temps que tenia en el cap la idea que hi havia un deute històric amb el col•lectiu. Amb altres víctimes sí que hi ha hagut una rendició de comptes i un reconeixement més explícit, però no amb la persecució que durant segles s’ha fet a persones simplement per ser gais o trans”.

Festa escènica

Des de Bramant Teatre remarquen la importància del suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, per a la qual han produït aquest muntatge. Un espectacle que és fruit d’un procés creatiu col•laboratiu i que es basa en experiències reals, la qual cosa aporta una veritat al text que permet connectar amb les emocions dels espectadors. Un nivell d’intimitat que contrasta amb una posada en escena que, per moments, beu de l’ambient en els ‘ballrooms’ dels huitanta, però també del cabaret tardofranquista, i de l’actual, en una aposta per l’espectacularitat i el to festiu.

Una autèntica caravana presideix un escenari on també hi ha una passarel•la, una pantalla de grans dimensions, unes escales que donen accés a una segona altura… Ací res és pla i cap tot, des de batalles de Vogue fins a poesia, cant i música en viu, dansa contemporània o balls urbans. Diversos llenguatges expressius conviuen amb el teatre i la projecció d’audiovisuals en una posada en escena adornada per un vestuari eclèctic, amb textures, colors i estils tan diversos com la bellesa de les flors que representa cada un dels personatges-intèrprets.

Són nou talents de disciplines variades i tots vinculats amb el col•lectiu LGTBIQ+. Raisha Cosima i Saphira Cosima són especialistes en ball Vogue. Candela Mora és actriu, però també té formació en ball, música i veu. Mentre que Elsa Moreno és poeta i ballarina de dansa contemporània. Javi Nadal és actor i Víctor Mula interpreta i coreografia balls urbans. Iago Muñoz és saxofonista i percussionista professional. Juan Román Peinado és estudiant d’art dramàtic i completa l’elenc Liz Dust, ‘drag queen’, actriu, ‘performer’, a més d’humanista amb una carrera en la investigació universitària.

error: Content is protected !!