MONTSERRAT PALACIOS MILLOR ARTISTA 2002 i LA DOCUMENTAL EDICIONS RECONEGUTS PER AVVAC

Fotos: Arnau Soler Tomás.

III RECONEIXEMENTS AVVAC ENTREGATS EN DESEMBRE DE 2022

Medio de Difusión: Editorial Concreta.

Proyecto: La Documental Edicions y DAR. (Dones Artistes Rurals)

Artista 2022: Montserrat Palacios.

Trayectoria artística: Bartolomé Ferrando.

Reconocimiento directo de AVVAC a Miguel Molina.

La Gala de Premis va estar dirigida per l’artista i performance Graham Bell Tornado. Aquest any han hagut canvis en les categories per a ampliar i fer-les més diverses així que Mitjans de Comunicació canvia a Mitjà de Difusió, les dos categories d’Espai i Col·lectiu s’enjunten en Projectes i s’afig la categoria d’Artista 2022. Les finalistes en cada categoria son Mitjà de Difusió: DXI Magazine, Radio Malva, Editorial Concreta; Projecte: La Documental Edicions, El Punt: espai de lliure aprenentatge, DAR (Dones Artistes Rurals); Artista 2022: Anaïs Florin, Mar Reykjavik i Montserrat Palacios; i Trajectòria artística: Llorenç Barber, Bartolomé Ferrando i Laboluz.

Álvaro de los Ángeles va arreplegar el Premi per La Documental Edicions

El reconeiximent es materialitza amb una escultura realitzada per l’artista valenciana Fanny Galera a les Reconegudes 2022 en la Gala que es va celebrar en CaRevolta com a acte final de les V Jornades de Profesionalització d’AVVAC, el dissabte 3 de desembre a les 20h.

El divendres 25 de novembre, un jurat d’experts composat per Johanna Caplliure, Anya Krakowski, Angela Montesinos i Lorenzo Sandoval van votar sobre un llistat de nominacions realitzat entre les persones associades d’AVVAC.

A més de la jornades celebrades entre els dies 1, 2 i 3 de desembre, este matexi dissabte i just abans de l’entrega de reconèiximents es van celebrar també a Ca Revolta una Taula Redona sobre Arts i territori. a la que participaren Alejandro Mañas de Espai Nivi Collblanc (Culla), Carlos Bonet de CUMUL (Castelló), Valentina Romero de La Surera (Almedíjar), Mas del Potro (Sierra de Moriola) i Rafael Tormo Cuenca Centre HABITARE (Beneixida) moderats per Carles García Pastor.

En la Taula Redona sobre Arts visuals en els mitjans de comunicació, van participar Xavier Aliaga de Els Temps de les Arts, Álvaro Devis de Valencia Plaza i Joan Josep Soler de Sinergias Art Visual i Escènic, moderats per Violeta Anduig de Sinconex.

Alba González, Xavier Aliaga, Violeta Anduig, Joan Josep Soler Navarro, i Álvaro Devis

Prèviament en la presentació, el Coordinador General d’AVVAC, Rafael Tormo, va recordar per què s’havia triat la forma de Reconeixement i no de premi, entre altres raons perquè per una vegada siguen les persones de les arts visuals les que trien i reconeguen un treball tan necessari com precaritzat, sent un sector obligat a una competició quasi permanent per a obtindre premis, beques i residències per a poder exercir com a professionals. D’aquesta manera l’associació vol aportar calor i reconeixement a la important labor que es fa, no sols en les capitals i centres més grans, també en la resta del territori valencià.

JORNADES DE PROFESSIONALITZACIÓ
L’acte inscrit en les V Jornades de professionalització d’AVVAC, s’ha celebrat sota el títol “Repensar per a activar”, on s’han analitzat les relacions entre institucions, mitjans de comunicació i associacions vinculades amb les Arts Visuals, durant els dies 1, 2 i 3 de desembre en l’IVAM, Octubre Centre de Cultura Contemporània i CaRevolta. En les Jornades s’ha comptant amb importants membres i especialistes del sector en taules, conferències i tallers, destacant entre altres la participació d’Emma Rodríguez, Assessora de la Secretaria d’Estat d’Ocupació i Economia Social i membre de la Comissió Interministerial per a l’Estatut de l’Artista, Gloria Reguero, Presidenta de la Unió d’Artistes Contemporanis d’Espanya, Montserrat Moliner, Presidenta de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya, Iria Vázquez Presidenta de A Col·lectiva de Galícia, José Luis Pérez Pont, Director gerent del Consorci de Museus CV o el col·lectiu Nyamnyam.

EXPOSICIÓ
Finalment destacar l’exposició inaugurada durant les jornades, que es podrà visitar en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània fins al 9 de gener. Aquesta exposició, basada en el treball i el llibre editat per AVVAC, de la sociòloga Elena Luna, “Problemàtiques, Incerteses des d’allò inadvertit a les Arts visuals” mostra de manera gràfica l’estudi sobre recursos i repercussió en les/els artistes, en diversos centres i museus de la Comunitat, amb el qual s’intenta millorar les inversions i la transparència en el nostre sector. En ell es posa en relleu el baixíssim percentatge dels pressupostos que arriba a les i els artistes en quasi tots els casos, que paradoxalment són la base sobre la qual es construeix tota la estructura en les arts visuals en el territori.

error: Content is protected !!