«MUSEARI QUEER ART» ES TRASLLADA A XÀTIVA, MUSEU DE BELLES ARTS

«MUSEARI QUEER ART» ES TRASLLADA A XÀTIVA, MUSEU DE BELLES ARTS

18 de juny a les 19 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Museari Queer Art 6» al Museu de Belles Arts en Xàtiva.

L’exposició «Museari Queer Art 6» centra les activitats d’aquesta edició, que comptarà amb la tradicional lectura del manifest, xerrades i concursos.

Sinergias Art Visual i Escènic guardonada amb el PREMI MUSEARI a la categoria de Mitjans de comunicació. 15 de juliol es realitzarà l’entrega dels premis Museari 2022 en les diferents categories.

El Museu de Belles Arts (Pça Arquebisbe Mayoral, 2 de Xàtiva) acull del dissabte 18 de juny fins el 24 de juliol l’exposició «Museari Queer Art 6» al voltant de la qual es celebraran diverses accions vinculades a Museari, un museu online amb una col·lecció permanent i una sèrie d’activitats a més d’exposicions temporals cada mes, i una acció central com és l’exposició de la sisena edició del «Museari Queer Art».

«Museari Queer Art és la reunió presencial anual dels dotze artistes que han participat en l’últim any. Fins ara portem cinc edicions, les quals sempre s’havien celebrat a València, i enguany per primera vegada eixim cap a Xàtiva», ha explicat el coordinador de l’activitat Ricard Huerta, qui ha assegurat que «és motivador que altres ajuntaments aposten per aquesta activitat».

El dia 18 de juny a les 19 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Museari Queer Art 6» al Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança, la qual compta amb la participació de 21 artistes de cinc països diferents: Costa Rica, Espanya, Brasil, Uruguai i Xile). Seguidament tindrà lloc la performance «Desbatejar» a càrrec dels brasilers Eduardo Bruno i Waldirio Castro, molt coneguts al seu país pel seu activisme polític i artístic. Aquesta no serà l’única performance de la programació

El dia 28 de juny a les 21 hores l’artista local i professor de la UMH David Vila realitzarà l’espectacle «Love» a Sant Domènec.

A més a més, dins de la programació de «Museari Queer Art 6» a la Casa de Cultura de Xàtiva (Carrer Montcada), a les 19 h. del divendres dia 1 de juliol hi haurà una taula redona amb dones artistes (María Zárraga, Vicky Rubio, Reme Tomás i Xus Francés)

El dia 8 es presentarà el llibre «Profesorado LGTB» amb posterior col·loqui amb escriptors i escriptores.

PREMIS MUSEARI

El divendres 15 de juliol es realitzarà l’entrega dels premis Museari 2022 amb una performance a càrrec de Víctor Parral. Que aquest any 2022 recauran en Àlex Casanova (Activisme), Pilar Viviente (Trajectòria), Daniel María (Literatura), Sinergias Art Visual i Escènic (Comunicació), Katty Pallàs (Docència), David Vila (Acadèmia) i Olga Olivera Tabeni (Creació). A més a més, s’atorgarà un octau premi a títol pòstum per a l’artista i fotògrafa Mar C. Llop, col·laboradora de la institució que estava preparant una intervenció per a aquesta edició però que malauradament va traspassar el passat mes de març.

L’acte de tancament de la programació serà el 22 de juliol a les 19 hores al Museu de Belles Arts, amb la conferència-presentació del catàleg de l’exposició.

Dia de l’Orgull i altres activitats

A més de tota aquesta programació al voltant de «Museari Queer Art», l’Ajuntament de Xàtiva donarà visibilitat al Dia de l’Orgull a través de la penjada de pancartes a l’Albereda Jaume I, la il·luminació del Portal del Lleó i de la plaça del Mercat, el canvi del vinil de «Xàtiva Turisme» amb els colors de la bandera de l’orgull i la col·laboració de diferents bars i restaurants que penjaran al seu establiment el cartell LGTBIQ+ friendly.

28 de juny a les 20:30 hores tindrà lloc la concentració i lectura del manifest en el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, a càrrec de l’Associació Arc de Sant Martí, mentre que aquesta associació també organitzarà per al dia 2 de juliol a la plaça del Mercat l’espectacle «Art, orgull i dragqueer» a càrrec de Liz Dust, amb posterior sopar de pa i porta a la Casa de la Joventut i actuació d’un DJ organitzat pel Consell de la Joventut. El Consell de la Joventut també organitzarà els concursos de Cartell LGTBIQ+ i de relats breus amb aquesta temàtica, l’entrega dels quals tindrà lloc els dies 21 juny i 8 de juliol respectivament a la Casa de Cultura.

error: Content is protected !!