Obert el termini de presentació per als VI Premis Caliu 2024 a les falles diverses i igualitàries

Obert el termini de presentació per als VI Premis Caliu 2024 a les falles diverses i igualitàries

• L’import total dels premis és de 14.000 €, distribuïts en diferents quanties

  • Les comissions falleres podran presentar la seua candidatura a partir d’aquest divendres, 10 de novembre, fins a l’1 de març de 2024, este dia inclusivament
  • L’import total dels premis és de 14.000 €, distribuïts en diferents quanties

La Regidoria de Benestar Social obri el termini de sol·licitud per als VI Premis Caliu 2024 dirigits a falles grans i infantils, amb l’objectiu de reconéixer el seu caràcter igualitari i divers. Les diferents comissions falleres podran presentar les seues candidatures a partir d’aquest divendres, 10 de novembre, fins a l’1 de març del pròxim any, aquest dia inclusivament. L’import total dels premis és de 14.000 €, distribuïts en diferents quanties. Tant per a les falles grans com per a les infantils el 1r premi serà de 3.000,00 €, el 2n de 2.000,00 €, el 3r de 1.000,00 €, i el 4t i 5é de 500,00 €.

Les principals beneficiàries d’estos premis seran les comissions de falles de la ciutat de València que estiguen integrades en la Junta Central Fallera, i que compten amb capacitat jurídica per a això. La finalitat d’aquest reconeixement és afavorir el desenvolupament de l’interés per valors com la igualtat i la diversitat, potenciar les capacitats en aquestes àrees i impulsar l’esforç col·lectiu desenvolupat per aquestes comissions.

D’aquesta manera, la Regidoria treballa per a aconseguir la plena igualtat de la ciutadania valenciana dins de la diversitat. Això a través de la concessió d’aquests premis que tracten d’escenificar el principi d’igualtat entre dones i homes, d’igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa, promovent així la prevenció de la intolerància, l’odi o qualsevol forma de discriminació.

El jurat valorarà, per tant, els monuments que íntegrament tinguen un contingut que promoga la igualtat, la diversitat i la no discriminació. També es tindrà en compte l’originalitat i la seua qualitat, així com la utilització d’un llenguatge igualitari. En aquest sentit, les escenes del monument a valorar haurien de mostrar la igualtat entre dones i homes mitjançant la representació equitativa, la ruptura dels rols de gènere o el reconeixement del treball de cures, entre altres.

error: Content is protected !!