PERFORMANCE DE DAVID VILA, TAULA REDONA, PRESENTACIONS DE LLIBRES AL VOLTANT DE L’EXPOSICIÓ MUSEARI QUEER ART A XÀTIVA

PERFORMANCE DE DAVID VILA, TAULA REDONA, PRESENTACIONS DE LLIBRES AL VOLTANT DE L’EXPOSICIÓ MUSEARI QUEER ART A XÀTIVA

El Museu de Belles Arts (Pça Arquebisbe Mayoral, 2 de Xàtiva) acull fins el 24 de juliol l’exposició «Museari Queer Art 6» al voltant de la qual es celebraran diverses accions vinculades a Museari, un museu online amb una col·lecció permanent i una sèrie d’activitats a més d’exposicions temporals cada mes, i una acció central com és l’exposició de la sisena edició del «Museari Queer Art».

Permormance del artista de Xàtiva, David Vila.

El dia 28 de juny a les 21 hores l’artista xativí i professor de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, David Vila realitzarà l’espectacle permonace «Love» a Sant Domènec de Xàtiva . Vila és membre del Grup de Recerca FIDEX (Figures de l’Excés i Polítiques del Cos) a través del qual desenvolupa una línia de treball que se circumscriu conceptualment a temes relacionats amb els discursos de gènere. A més és membre del col·lectiu artístic Projectes Poplitis, que treballa amb el cos com suport plàstic per a la realització d’estudis performatius entorn de temes relacionats amb la sexualitat i el plaer. La seva formació en aquest camp inclou la realització de cursos amb artistes com Marina Abramovic o Esther Ferrer. David Vila és un artista plàstic en actiu que s’encarrega de la gestió cultural organitzant exposicions i esdeveniments artístics de diversos tipus. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives, realitzades tant a nivell nacional com internacional.

A més a més, dins de la programació de «Museari Queer Art 6» a la Casa de Cultura de Xàtiva (Carrer Montcada), a les 19 h. del divendres dia 1 de juliol es ccelebrà una taula redona amb dones artistes amb Victoria Rubio, Reme Tomás i Xus Francés.

El dia 8 de juliol es presentarà el llibre «Profesorado LGTB» amb posterior col·loqui amb escriptors i escriptores.

PREMIS MUSEARI

El divendres 15 de juliol es realitzarà l’entrega dels premis Museari 2022 amb una performance a càrrec de Víctor Parral. Que aquest any 2022 recauran en Àlex Casanova (Activisme), Pilar Viviente (Trajectòria), Daniel María (Literatura), Sinergias Art Visual i Escènic (Comunicació), Katty Pallàs (Docència), David Vila (Acadèmia) i Olga Olivera Tabeni (Creació). A més a més, s’atorgarà un octau premi a títol pòstum per a l’artista i fotògrafa Mar C. Llop, col·laboradora de la institució que estava preparant una intervenció per a aquesta edició però que malauradament va traspassar el passat mes de març.

L’acte de tancament de la programació serà el 22 de juliol a les 19 hores al Museu de Belles Arts, amb la conferència-presentació del catàleg de l’exposició.

Dia de l’Orgull i altres activitats

A més de tota aquesta programació al voltant de «Museari Queer Art», l’Ajuntament de Xàtiva donarà visibilitat al Dia de l’Orgull a través de la penjada de pancartes a l’Albereda Jaume I, la il·luminació del Portal del Lleó i de la plaça del Mercat, el canvi del vinil de «Xàtiva Turisme» amb els colors de la bandera de l’orgull i la col·laboració de diferents bars i restaurants que penjaran al seu establiment el cartell LGTBIQ+ friendly.

28 de juny a les 20:30 hores tindrà lloc la concentració i lectura del manifest en el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, a càrrec de l’Associació Arc de Sant Martí, mentre que aquesta associació també organitzarà per al dia 2 de juliol a la plaça del Mercat l’espectacle «Art, orgull i dragqueer» a càrrec de Liz Dust, amb posterior sopar de pa i porta a la Casa de la Joventut i actuació d’un DJ organitzat pel Consell de la Joventut. El Consell de la Joventut també organitzarà els concursos de Cartell LGTBIQ+ i de relats breus amb aquesta temàtica, l’entrega dels quals tindrà lloc els dies 21 juny i 8 de juliol respectivament a la Casa de Cultura.

error: Content is protected !!