Pilar Beltrán, temps, paisatge i pertinença a partir de l’obra “Cercanías” i visita guiada a  “Mirades a la memòria” en Aielo Capital Cultural Valenciana 2022.

Pilar Beltrán parlarà de l’obra exposada a Mirades a la memòria, que pertany a la COL·LECCIÓ D’ART CONTEMPORANI DE LA GVA (a càrrec del Consorci de Museus de la CV), que es realitzarà aquest divendres 9 de desembre  a les 19:30 hores a l’Ajuntament.

Pilar Beltrán (Castelló de la Plana, 1969) ens parlarà de l’obra exposada a Mirades a la memòria, dels seus orígens i els conceptes que tracta relacionant-la amb altres obres de la seua creació. Abans es farà una visita guiada a càrrec de Lluci Juan a l’exposició Mirades a la memòria, l’última de les exposicions  d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana que el Consorci de Museus porta a Aielo de Malferit amb motiu de Capital Cultural Valenciana 2022. 

Pilar Beltran és artista visual i professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. El seu treball plàstic s’emmarca en el camp de la fotografia, el vídeo i la instal·lació. Ha participat en exposicions individuals i col·lectives (València, Castelló, Barcelona, Madrid, Saragossa, Winchester) i fires d’art (Arc, Estampa, ArteLisboa, ArteSantander, Art Miami). La seva obra forma part de diverses col·leccions públiques i privades (IVAM, GVA, DKV, Museo de Arte de Santander, Fundación Cañada Blanch, Fundació La Caixa…) L’obra de Pilar està directament condicionada amb el seu lloc d’orige i residència. L’obra que exposa a Mirades a la Memòria planteja interrogants a partir d’un viatge en rodalies sobre el pas del temps, el paisatge, el sentiment de pertinença a una comunitat i el camí recorregut com a procés de pensament. 

Amb la fotografia com a protagonista en Mirades a la Memòria, les obres indaguen en la memòria i en el paisatge com a elements configuradors de la identitat, determinants en la construcció del caràcter i la singularitat de l’individu i la col·lectivitat. S’exposen obres d’ Ana Teresa Ortega (València, 1952) artista multidisciplinària que treballa amb fotografia, vídeo i instal·lació. La seua obra s’ha exposat a importants centres culturals de l’estat espanyol, Los Angeles, etc, guardonada amb el Premi Nacional de Fotografia l’any 2020. Bleda i Rosa  (Castelló de la Plana, 1969) són dos fotògrafs que treballen junts des dels primers anys de la seua formació. Treballen amb sèries fotogràfiques on registren espais de forma objectiva relacionant-los amb dimensions temporals i fonamentals en esdeveniments de la història. L’any 2008 van ser guardonats amb el Premi Nacional de Fotografia 2008. Irene Grau (València, 1986), que mostra les imatges d’una instal·lació feta durant passejos on mesura la transformació del camí.

Pot visitar-se fins al 8 de gener de 2023 a l’ajuntament d’Aielo de Malferit, de dilluns a divendres de 10:30 a 14:00h.    

error: Content is protected !!