Presentació del catàleg: Aielo +cultura =Talent Visible II 


El 7 d’octubre es presentarà el catàleg de l’exposició Aielo + cultura= Talent Visible II. Serà al Saló de Plens de l’ajuntament a les 19:30hPodrà seguir-se en temps per les xarxes socials de l’Ajuntament. 

Durant la presentació es farà un col·loqui amb els artistes participants fent un recorregut per la seua formació i la seua trajectòria creativa. Estarà moderat per Lluci Juan – comissària de l’exposició- i hi participen Lucía Peiró (Benigànim), Juan José Egea, Montserrat Palacios, Javier Torres, Amparo Sanz, David Carboneras, Abel Martí i Rosendo Aparici i Berta Navarro que ens parlarà sobre Evarist Navarro (Castelló de Rugat) Es projectaran imatges de la inauguració, vídeos i altres recursos per a conèixer de primera mà els artistes vinculats a Aielo de Malferit. En l’acte hi participaran l’alcalde de la localitat, Juan Rafael Espí i el regidor de cultura, Èric Nadal.  Els assistents podran emportar-se un exemplar del catàleg. 

Aielo+cultura=TALENT VISIBLE és una iniciativa municipal per donar suport a les creadores i creadors vinculats a la població d’Aielo de Malferit per visibilitat, potenciar i posar en valor els creadors locals enllaçant la seua activitat amb els discursos actuals de creació artística. Amb aquesta segona convocatòria sumen un total de 19 artistes que han participat. En aquesta segona edició -va tindre lloc en maig del 2022- hi col·labora el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amb motiu de Capital Cultural Valenciana 2022 amb el préstec de l’obra “Fil” de Lucia Peiró, en propietat de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana. Com a fita especial s’exposa una obra d’Evarist Navarro (Castelló de Rugat, 1959 – 2014)  escultor i professor de la UPV representant del moviment de renovació escultòrica valenciana dels 80. La resta d’artistes, que s’han presentat per convocatòria pública, treballen tècniques tan variades com la pintura, el dibuix, escultura, imatge digital, paper cosit, videogravació, etc. El dia de la inauguració van tenir lloc dos performances a càrrec de Lucía Peiró i Montserrat Palacios.

Talent Visible II_Aielo de Malferit_Capital Cultural_València_ Ajuntament_ Consorci de Mauseus_Lluci Juan

El catàleg compta amb un text de Martí Domínguez, escriptor i assagista director de la revista Mètode,  autor d’entrevistes i publicacions vinculades a les arts plàstiques en territori valencià. També hi trobem un text de Lluci Juan on recalca els trets principals d’este projecte. Segons declara “El fet de viure i crear en un territori rural, lluny dels grans centres culturals, no ha de ser un entrebanc per a la creació. Cal descentralitzar la cultura tant per a assegurar l’accés de les persones a ella, però també per a garantir una pluralitat de visions i formes d’expressió. En aquest sentit Talent Visible fa la seua aportació, i espere que siga un impuls per a la trajectòria dels artistes i que els anime a seguir creant”. El catàleg descriu els trets principals de les carreres dels participants, recull algunes de les obres exposades i inclou les fotografies del dia de la inauguració a càrrec del col·lectiu local Fent Foto. L’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) també ha col·laborat en l’edició del catàleg.

error: Content is protected !!