PROJECTE INESTABLE I RAMBLETA PRESENTEN LA TERCERA EDICIÓ DEL CERTAMEN D’ESCRIPTURA DRAMÀTICA ‘ACOTACIONES EN LA CAJA NEGRA’

En aquesta III edició compten amb la col·laboració de l’Escalante Centre D’Arts Escèniques i Teatres de la Diputació.

El certamen aposta per l’escriptura i el talent jove dels creadors/es menors de 35 anys, amb dues modalitats: una per a textos en valencià i altra per a obres en castellà.

La convocatòria queda oberta a partir de hui i el termini de presentació finalitzarà el 31 de març.

Des de la revista Red Escénica i amb el suport de dos projectes culturals de València, com són Projecte Inestable i La Rambleta, torna el certamen de textos teatrals ‘ACoTaciOneS en la caja negra’ amb la seua tercera edició, enguany comptant amb la col·laboració de l’Escalante Centre D’Arts Escèniques y Teatres de la Diputació.

El concurs, que va nàixer amb veu pròpia l’any 2000 i a l’alè del millor moment d’una facultat de Filologia de la Universitat de València bolcada amb les arts escèniques, torna després de la decisió que van prendre Projecte Inestable i La Rambleta l’any passat d’oferir-li una segona etapa a aquest certamen dedicat a la dramatúrgia jove i continuar així apostant per l’escriptura, el talent i la dramatúrgia.

A partir d’aquests estímuls i de l’amor per l’escriptura dramàtica, es presenta el certamen ‘ACoTaciOneS en la caja negra’ en la seua III edició, recollint de les bases originals la idea dels textos breus (màxim 30 pàgines) i l’edat de l’autoria (podran participar autores i autors que en el moment de presentar el text tinguen menys de o 35 anys). També es continuarà apostant, com ja es va incorporar en l’edició de 2022, per la llengua valenciana i l’autoria iberoamericana.

En aquest sentit, el certamen s’obri a tot l’àmbit de parla hispana (Espanya i Llatinoamèrica) en la modalitat B i a textos escrits en valencià per residents en la Comunitat Valenciana en la Modalitat A. Es premiaran dos textos (un en cada modalitat), i cadascun dels premiats/des rebrà un total 1.500 euros. Podran atorgar-se accèssits amb possibilitat de publicar-se els textos. El jurat estarà compost per experts de reconegut prestigi i professionals de les arts escèniques.

El termini de presentació dels textos finalitzarà el 31 de març. La decisió del jurat es farà pública en la primera setmana de juny. I la revista Red Escénica es compromet a publicar els textos premiats en 2023, en els seus números 18 i 19 impresos, així com en la seua versió en línia.

Els autors i autores poden presentar els seus arxius a través d’aquest formulari. Es poden consultar les bases completes de la convocatòria en la web de Espai Inestable i la de La Rambleta.

error: Content is protected !!