Renaud De Putter presenta a MUSEARI “El fantasma de la llibertat”

Renaud De Putter presenta a MUSEARI “El fantasma de la llibertat”

Des de 17 de febrer, podem visitar al Museu Virtual MUSEARI “El fantasma de la llibertat” de Renaud De Putter.


Tots desitgem la llibertat, aquesta realitat fugaç, sempre amenaçada.

El seu fantasma inaccessible ens aguaita, parafrasejant el títol d’una famosa pel·lícula de Buñuel. En els darrers anys, fins i tot més que abans, el moviment LGBTQIA+ s’ha convertit en un símbol d’aquesta llibertat, que pot ser destruït. Fins i tot en una democràcia, sentim que sorgeixen forces per tot arreu; res no és segur, hem de romandre vigilants. Les obres presentades formen una mena d’iconostasi, un altar protector dedicat a alguns sants profans d’aquest esquiu culte a la llibertat.


També reflecteixen certes tensions i zones de tall del nostre món, on la llibertat es construeix constantment. Hi ha històries darrere de cada imatge, es donen pistes, l’espectador pot tenir prou curiositat per interessar-se’n.

Renaud De Putter reinventa especialment les representacions tradicionals de la figura masculina (atleta, soldat, mariner, actor, etc.). Busca transmetre la combinació única de força i fragilitat dels seus models, així com les dimensions singulars, poètiques, mítiques i fantàstiques. Erotisme, somieig i malenconia són aquí les paraules clau d’una obra que busca una masculinitat plural i positiva. Recentment ha publicat Vies de Charlotte Dufrène (Les Impressions Nouvelles), Mont tarot (Ed. Tandem) i La garde de nuit (Ed. Tandem).

renaud.deputter@belgacom.net

error: Content is protected !!