Rocío Molina i la companyia Baal aterren a València de la mà de l’Escalante i Dansa València

Rocío Molina i la companyia Baal aterren a València de la mà de l’Escalante i Dansa València

  • El projecte teatral de la Diputació de València està present un any més en Dansa València amb ‘Viajeras del espacio (A&S)’ en Ribes Espai Cultural i ‘Vuelta a uno’ en el Teatre Principal
  • Rocío Gil: “Considerem fonamental estar presents en festivals consolidats com Dansa València perquè les famílies al complet descobrisquen la bellesa de les arts escèniques de manera accessible”

L’Escalante va un pas més enllà de la seua programació i estarà present, una edició més, en el festival Dansa València. A més de l’espectacle inaugural de la seua 37a edició, ‘Viajeras del espacio (A&S)’, en Ribes Espai Cultural, el teatre de la Diputació de València porta al Teatre Principal l’espectacle ‘Vuelta a uno’ de Rocío Molina, Premi Nacional de Dansa en 2010.

“Considerem fonamental estar present en festivals consolidats com Dansa València, que ha crescut quasi en paral·lel a l’Escalante, perquè les famílies al complet descobrisquen la bellesa de les arts escèniques en tots els barris de València i de forma molt accessible, ja siga en sales o en places de la nostra ciutat”, assenyala Rocío Gil, diputada de Teatres i Joventut de la institució provincial.

A més, Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística, afig que “repetim presència en Dansa València perquè compartim l’objectiu d’impulsar el talent de les companyies locals, nacionals i internacionals i acostar-lo al públic familiar valencià, esta vegada amb la companyia mallorquina Baal i la malaguenya Rocío Molina”.

Per part seua, María José Mora, directora del festival, apunta que “és un privilegi poder treballar estretament amb l’Escalante, una institució que durant dècades ha demostrat el seu compromís indestructible amb l’excel·lència artística en l’educació escènica de les audiències més joves. D’ací el nostre interés a col·laborar, edició rere edició, amb els seus responsables per a continuar estimulant a la infància i l’adolescència amb projectes que augmenten la seua formació i el seu gust per la dansa i les arts del moviment”.

‘Viajeras del espacio (A&S)’

L’Escalante torna a aliar-se amb Dansa València a través de dos propostes. La primera, ‘Viajeras del espacio (A&S)’, de Baal, que iniciarà el festival en Ribes Espai Cultural el 13 d’abril a les 11.00 hores. Una obra de dansa i tecnologia interactiva, plàstica i pictòrica dirigida a xiquets i xiquetes a partir de 2 anys on dos éssers estranys viatjaran per un univers ple de formes i volums en cerca d’humans terrestres amb els quals jugar.

Rocío Molina

El 19 d’abril, a les 21:00 hores, Escalante i Dansa València pugen a l’escenari del Teatre Principal a Rocío Molina, Premi Nacional de Dansa en 2010 i tot un referent del flamenc més avantguardista i innovador. Serà a través de l’espectacle per a majors de 12 anys ‘Vuelta a uno’, un retrobament amb allò viu que ens recorda que som matèria i respiració alterada.

La també Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts del Ministeri de Cultura i Esport ha aconseguit en 2023 el Premi Talía a millor intèrpret femenina per este espectacle. En ell, s’entrega a la guitarra de Rafael Riqueni en un diàleg íntim i poètic, tendre i surrealista. Toc i ball s’unixen en un tot que encara no ha sigut dividit, com si la música que dansen les mans del mestre nasquera del cos de la balladora.

Les entrades per a ‘Vuelta a uno’ ja estan disponibles en la web de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i taquilla del Teatre Principal, mentre que les de ‘Viajeras del espacio (A&S)’ es poden adquirir en www.escalantecentreteatral.dival.es/ i en taquilla abans de la seua representació.

error: Content is protected !!