S’incrementa més del 70 % el pressupost per a la celebració de la 44a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana

S’incrementa més del 70 % el pressupost per a la celebració de la 44a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana

Les ajudes passen dels 70.000 euros de 2023 als 120.000 euros de 2024 

  • Per primera vegada la menció d’honor tindrà dotació econòmica per a l’organització d’un concert en les localitats de les bandes guanyadores

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), incrementa un 71,4 % el pressupost destinat al Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, que enguany arriba a la seua 44a edició.

Així, la quantitat destinada a este concurs passa dels 70.000 euros de 2023 als 120.000 euros de 2024. A més, com a principal novetat respecte a anys anteriors, la menció d’honor que concedix el jurat del Certamen en les diverses seccions tindrà dotació econòmica per primera vegada.

El 44 Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana se celebrarà a l’Auditori del Palau de les Arts de València el 19 i 20 d’octubre de 2024 amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Hi participaran les bandes de música que hagen obtingut el Primer Premi amb menció d’honor i màxima puntuació en les respectives seccions de l’últim Certamen Provincial de Bandes de Música, organitzat per cada una de les diputacions provincials de la Comunitat Valenciana.

Calendari i repertori d’actuacions en Les Arts

El 19 d’octubre, a les 10:30 hores, se celebraran les audicions de la secció quarta, integrades entre 31 i 40 músics. A la vesprada, a les 17:00 hores, actuaran les bandes de la secció tercera, entre 41 i 50 places.

El 20 d’octubre, a les 10:30 hores, se celebraran les audicions de la secció segona, entre 51 i 70 places. Finalment, a la vesprada, a les 17:00 hores, intervindran les bandes de la secció primera, entre 71 i 90 places.

Cada banda interpretarà dos obres: una obligada i una altra de lliure elecció. Abans del concurs oficial, cada banda interpretarà un pasdoble, que no és puntuable.

Les obres obligades seran, per a la secció primera, Per la Flor del Lliri Blau, de Joaquín Rodrigo; en la secció segona Hybris, de Borja Granell Ciscar; en la secció tercera Tribal Elements, de José Miguel Fayos-Jordán; i en la secció quarta l’obra obligada serà Dioses y Titanes, de Carlos Vallés.

Cal destacar que l’obra de Joaquín Rodrigo de la secció primera s’ha programat com a record i homenatge al 25é aniversari de la defunció del compositor valencià.

Premis

Per la seua participació en el Certamen, les bandes percebran les quantitats següents: per participar en la secció primera, 5.000 euros; en la secció segona, 4.500 euros; en la secció tercera, 4.000 euros; i en la secció quarta, 3.000 euros. També estan previstes ajudes per a transport, segons la distància entre el lloc de procedència de la banda i l’auditori.

Les bandes que obtinguen el primer premi en cada secció i màxima puntuació, obtindran la menció d’honor, que per primera vegada tindrà una dotació econòmica. L’import de la menció d’honor es destinarà a l’organització d’un concert en les localitats de les quatre bandes guanyadores.

Els imports són els següents: 3.500 euros en el cas de la primera secció; 3.000 euros en la segona secció; i 2.500 euros per a les bandes que resulten guanyadores en la tercera i quarta secció. A més, totes les bandes participants en el Certamen rebran un diploma.

El jurat del Certamen serà nomenat per resolució del director general de l’Institut Valencià de Cultura. El resultat de les votacions del jurat i l’entrega de premis es donarà a conéixer en finalitzar cada audició.

Les bases completes per a la participació en la 44a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana es poden consultar en la pàgina web de l’IVC.

error: Content is protected !!