S’obri el termini de la convocatòria del Premi Senyera 2023

El BOP recull hui l’anunci de la nova edició d’este guardó, que està dotat amb 12.000 euros

L’Ajuntament de València ha obert el termini de la convocatòria del Premi Senyera d’Arts Visuals 2023, que està dotat amb 12.000 euros. Amb la publicació de les bases hui dijous en el BOP, Butlletí Oficial de la Província, i en la seu electrònica de l’Ajuntament, demà divendres s’obri el període de presentació de treballs a concurs. Tal com es recull en la convocatòria, l’obra que resulte premiada passarà a formar part del patrimoni artístic municipal.
 

El Premi Senyera d’Arts Visuals va ser constituït l’any 1957 amb l’objectiu d’estimular i promoure la trajectòria professional d’artistes del territori de l’actual Comunitat Valenciana. Al llarg dels més de 60 anys de trajectòria, els diferents jurats han premiat les obres de reconeguts artistes, com Manolo Valdés, Juan Ribera Berenguer o José Morea, entre d’altres. En l’última edició, l’artista guardonat va ser Fermín Jiménez Landa, per l’obra titulada Nunca irás a Roma.

El premi té una dotació econòmica de 12.000 euros, i es configura com un premi únic a atorgar en règim de concurrència competitiva. A més, la seua concessió és compatible amb altres ajudes, ingressos o recursos rebuts amb la mateixa finalitat. Tal com establixen les bases de la present convocatòria, pot participar en el concurs qualsevol persona física major de 18 anys o jurídica que acredite naixement o residència a la Comunitat Valenciana durant l’últim any, i que no haja obtingut el premi en les edicions anteriors. Cada aspirant haurà de presentar una única obra original, que no haja sigut premiada en cap certamen de qualsevol entitat, pública o privada.

El jurat valorarà la creativitat, el grau d’elaboració, la innovació, originalitat, o l’interés de cada activitat o projecte a concurs, així com la qualitat tècnica i artística, tal com establix l’Ordenança general de subvencions de l’Ajuntament de València i els seus organismes públics. Cada artista que es presente disposa de completa llibertat expressiva i sobre el material emprat en la realització de la seua obra, sempre que siga consistent i permeta la seua perdurabilitat.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals a partir de demà.

error: Content is protected !!