Teatre a La Nau. De Merce Tienda

Teatre a La Nau. De Merce Tienda

De 6 de novembre de 2023 a 7 de novembre de 2023, de 19:00 a 20:30 h.

Centre: Centre Cultural La Nau. Sala Matilde Salvador

El cicle ‘Teatre de la Memòria’ de l’Escalante, projecte teatral de la Diputació de València, torna a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València del 6 a l’11 de novembre.

Així, es posarà en escena ‘Perpetuum Mobile’, de la valenciana Merce Tienda, ‘Plany en la mort d’Enric Ribera’, de l’equip valencià de Carme Teatre, i ‘El verdugo’, amb guió de Berlanga i Azcona, de la companyia malaguenya El Espejo Negro.

‘Perpetuum Mobile’

Merce Tienda serà l’encarregada d’iniciar el cicle amb el seu primer espectacle en solitari, ‘Perpetuum Mobile’, una proposta de teatre d’objectes en valencià que ella mateixa crega, dirigix i interpreta. L’espectacle es representarà els dies 6 i 7 de novembre a les 19.00 hores.

El concepte “perpetuum mobile” es referix, en l’àmbit musical, a una peça sencera o a una part extensa de la peça que s’interpreta repetidament durant un número indeterminat, mentre que en la física fa referència a una hipotètica màquina que funcionaria amb una font d’energia inesgotable, una cosa totalment impossible.

L’actriu posarà en escena este concepte mitjançant una sèrie d’objectes perduts, antics, elàstics, trencats i brillants que representen moments i persones del seu propi entorn. Un espectacle visual que submergix al públic en el moviment perpetu de l’ésser humà.

‘Plany en la mort d’Enric Ribera’

La companyia valenciana Carme Teatre prendrà el relleu del cicle els dies 8 i 9 de novembre a les 19.00 hores amb ‘Plany en la mort d’Enric Ribera’, una obra de teatre de text en valencià dirigida per Aurelio Delgado. Estructurada com una peça simfònica coral, repassa, a mode de nota necrològica, la biografia d’un actor fictici, Enric Ribera.

Carme Teatre inclou esta obra dins del projecte ‘Amb el text per damunt’, aconseguint amb ella el número onze de les entregues dedicades a recuperar les dramatúrgies valencianes del segle XX.

‘El verdugo’

Finalment, ‘El verdugo’ arriba a la Nau el divendres 10 i el dissabte 11 de novembre a les 19.00 hores amb la companyia malaguenya El Espejo Negro. Ángel Calvente dirigix i adapta esta versió teatral del clàssic de Luis García Berlanga i Rafael Azcona.

Titelles i intèrprets representaran la història de José Luis, un jove apocat que treballa en una funerària i que, durant un servei en una presó, tracta amb un botxí anomenat Amadeo. Per culpa del destí i un maletí, José Luis coneix a Carmen, la filla d’Amadeo. Congenien ràpidament i després de ser sorpresos pel pare, en plena intimitat amatòria, es veuen obligats a casar-se.

Acceptarà José Luis el càrrec de botxí d’Amadeo quan este es jubile per a poder mantindre la llar de la seua família? El públic el descobrirà de la mà de José Vera, Carlos Cuadros, Laín Calvente i Susana Almahano.

error: Content is protected !!