TEATRE MUSICAL, GESTUAL, FAMILIAR I CIRC SÓN LES QUATRE PROPOSTES PER PASSAR EL NADAL A L’ARNICHES

DEL 26 AL 29 DE DESEMBRE

‘Nadal a l’Arniches’ està compost per quatre espectacles: un musical, teatre gestual, teatre familiar i circ per a tota la família

L’IVC promou la cultura per a tots oferint quatre grans propostes amb preus reduïts

El Teatre Arniches acomiada el 2021 amb ‘Nadal a l’Arniches’, una programació molt especial de Cultura de la Generalitat a Alacant.

Teatre musical, gestual, familiar i circ són les quatre propostes de l’Institut Valencià de Cultura per a l’agenda cultural nadalenca, que en paraules de la seua delegada a Alacant, Alicia Garijo: “És un cicle nadalenc amb opcions per a tots els públics i per a tots els gustos. Encara que, com és natural, fem l’ullet als més xicotets de la casa, com sempre en l’Arniches, ens agrada proposar espectacles que puguen gaudir tant les xiquetes i els xiquets, com els majors que els acompanyen”.

‘Nadal a l’Arniches’ comença el diumenge 26 de desembre a les 18.00 hores a colp de musical amb l’espectacle ‘Beethoven#ParaElisa’, guardonat amb el Premi FETEN al millor espectacle musical 2021.

Victor Ullate, Nuria Sánchez, Inés León, Lola Barroso i Antonio Muñoz de Mesa donen vida als personatges d’aquesta història en la qual Teresa Malfatti, amor platònic de Ludwig van Beethoven, li encarrega una peça per a una jove promesa de la música. A més, li demana que li impartisca classes de piano a la jove Elisa, la passió de la qual no és la música. Així, Beethoven descobrirà que, en la vida, existeixen més coses importants que van més enllà del geni, del talent i de la música.

‘Beethoven#ParaElisa’ és un espectacle vitalista i musical per a tota la família que explora el tema dels límits de l’educació quan es confonen amb la imposició, i que posa en escena Mano de Santo, companyia que en 2012, sota el nom d’Uroc Teatro, va obtindre la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts.

El dilluns 27 a les 18.00 hores l’IVC ofereix ‘Fang’, una original proposta de teatre gestual en la qual Quim Girón uneix la terra i el cos humà a través de la manipulació del fang en escena.

Un espectacle diferent amb una gran càrrega de valor artístic de Quim Girón, un “buscador de l’equilibri, el so, el ‘clown’ i el moviment animal”. ‘Fang’ és una oportunitat d’explorar nous llenguatges en escena, de la mà d’un artista amb una formació i un reconeixement amplis, i d’una companyia de projecció internacional.

No podia faltar en el Nadal de l’Arniches el segell alacantí. Enclavados Teatro presenta ‘Protocolo Polo’, una comèdia d’aventures destinada a tots els públics, escrita, dirigida i interpretada per Alberto Giner, a qui acompanyen en escena Diego Juan i Gabriel Márquez.

Un cant a l’amistat i a la companyonia, una història de solidaritat i creixement personal, que naix de la necessitat i la urgència de conscienciar en el respecte i la cura del nostre planeta.

Tancarà aquest cicle de cultura de la Generalitat a Alacant ‘Els viatges de Bowa’, de la Gata Japonesa, un espectacle dirigit per l’alacantí Lucas Escobedo, guanyador del Premi al Millor Espectacle de Circ per ‘Paüra’ i director de l’última producció de l’IVC, ‘Adeu!’.

‘Els viatges de Bowa’ ha obtingut nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen tres premis en el Festival Circada 2020 i el Premi del Públic en el Festival Mujeres con Narices 2021.

Bowa, un dia, va trobar una botella a la vora de la mar. En l’interior va trobar un missatge i alguna cosa va impulsar que en buscara el destinatari. El camí va ser tan fructífer que es va convertir quasi en una obsessió, que ens mostra sobre l’escenari la creadora i intèrpret Elena Vives, que transita per diferents estats emocionals durant la funció, que es recolzen en un llenguatge circense multidisciplinari. Efectes de màgia que sorgeixen d’una manera accidental, que reforcen la peculiaritat d’aquest espai.

L’Institut Valencià de Cultura continua apostant per una cultura per a tots i aplicant preus especials per a tots els espectacles de ‘Nadal a l’Arniches’, a més d’una promoció de 5 x 4, que afavoreix encara més l’accessibilitat a la cultura a les famílies.

error: Content is protected !!