Una vintena de productores i professionals de l’audiovisual valencià viatgen al Festival de Sant Sebastià

  • L’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià, gloVAL, estarà present per primera vegada en el festival
  • L’oficina està promoguda per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV)

Una vintena de productores i professionals del sector audiovisual valencià estaran presents en la 71 edició del Festival de Sant Sebastià (SSIFF) sota el paraigua de gloVAL, l’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià. La marca promoguda per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual estarà present, fins 28 de setembre de 2023, en la cita anual més important del panorama audiovisual nacional.

gloVAL acudirà a esta cita per a treballar en la promoció i networking del sector, juntament amb dos desenes de productores i professionals de l’audiovisual, com Sunrise Pictures; Suica Films; Turanga Films; Tarannà Films; Jaibo Films; Mediterráneo Media; TV ON Producciones; Animalcoi; El Camino PC; Aire de Cinema; Saltarinas; Pegatum Transmedia i BSGlobalTV, entre altres.

Este organisme, de recent creació, continua així amb el procés que va iniciar després del seu llançament per part dels seus impulsors: la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), encarregada de la gestió de gloVAL. D’esta manera, gloVAL continua avançant per a la difusió i promoció de l’audiovisual valencià i arriba a la seua segona cita, després d’estar present en el Festival de Cannes, el mes de maig passat.

Produccions valencianes en el festival

Són diverses les produccions valencianes que concorren en diverses seccions del festival donostiarra. En concret, ‘Creatura’, ‘Matria’ i ‘Las chicas están bien’, d’Elastica Films, concursen en la secció Made in Spain, mentre que ‘Rock Bottom’, de Jaibo Films, es presenta en la secció Work in Progress.

També d’Elastica Films, ‘O Corno’ competix en secció oficial. A més, ‘Vidas Pasadas’, ‘Anatomía de una caída’ i ‘La zona de interés’, amb el mateix segell, estaran presents en la secció Perlak. Per la seua part, ‘Mientras seas tú’, de la directora veneçolana establida a València Claudia Pinto i coproduïda per la seua productora, Sin Rodeos Films, per la valenciana Nakamura Films i per TV3 també estarà en la secció Made in Spain.

error: Content is protected !!