VALÈNCIA ACOLLIRA EN OCTUBRE L’EXPOSICIÓ ‘SOROLLA A TRAVÉS DE LA LLUM’ EN EL MARC DEL CENTENARI DE L’ARTISTA VALENCIÀ EN 2023

S’inaugura a octubre amb obra original de Sorolla complementada amb sales d’experiència sensorial i virtual

La seu de la Fundació Bancaixa en València acollirà, per primera vegada a València, una iniciativa que uneix la presència d’obra original de l’artista amb la divulgació de la seua pintura a través d’una experiència de sala sensorial i realitat virtual desenvolupada amb la tecnologia més avançada i el màxim rigor científic.

La Generalitat, la Fundació Bancaixa, el Museu Sorolla, la Fundació Museu Sorolla i Light Art Exhibitions organitzen l’exposició ‘Sorolla a través de la llum’, que es presentarà al públic d’octubre de 2023 a febrer de 2024 en el marc de l’Any Sorolla, que commemora el centenari de la mort de l’artista valencià.

La presentació a València de ‘Sorolla a través de la llum’ aportarà una selecció extraordinària d’obres originals de Joaquim Sorolla. L’exposició inclourà obra inèdita del pintor que es presentarà per primera vegada al públic i algunes de les seues grans obres mestres.

El conjunt únic de llenços que formen part de la mostra procedeix de col·leccions institucionals i particulars de dins i fora d’Espanya. Entre aquestes, destaquen la cessió d’obres del Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla, així com de la Hispanic Society of Amèrica, amb la qual s’estan realitzant gestions per a exhibir quadres que mai s’havien exposat abans a València. El recorregut expositiu inclourà també obres de la col·lecció de la Fundació Bancaixa.

L’obra original de Sorolla es complementarà amb recursos tecnològics d’última generació: una sala sensorial i una altra de realitat virtual, que submergiran el visitant en un espectacle d’imatges en moviment i sons que amplien i intensifiquen l’efecte sensorial de la seua pintura i permeten viatjar fins a l’època del pintor.

Aquesta exposició innovadora en l’exhibició de l’obra de Sorolla sobreïx com un dels principals esdeveniments que se celebraran dins de la programació oficial de l’Any Sorolla, declarat esdeveniment d’excepcional interés públic (EEIP).

error: Content is protected !!