València destina 665.000 euros per a dinamitzar les arts escèniques de la ciutat

València destina 665.000 euros per a dinamitzar les arts escèniques de la ciutat

La Junta de Govern ha aprovat la convocatòria de cinc línies d’ajudes a les arts escèniques

La Junta de Govern ha acordat aprovar la concessió d’ajudes per a la programació en espais privats (250.000 euros), produccions (210.000 euros), festivals i circuits (90.000 euros), projectes d’especial interés (75.000 euros) i associacions professionals del sector (40.000 euros)

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria de cinc línies d’ajudes a les arts escèniques: per a la programació en sales privades, la producció; els festivals i circuits; els projectes d’especial interés; i les associacions professionals del sector. En total, l’Ajuntament destinarà 665.000 euros “per a fer costat als qui treballen estes manifestacions artístiques, amplien i enriquixen l’oferta cultural de la ciutat”.

La major partida d’este muntant, 250.000 euros, correspon a les ajudes dirigides a espais escènics privats de la ciutat i el seu objectiu és “afavorir a aquelles empreses que incloguen en la seua programació a companyies o artistes amb domicili social a la Comunitat Valenciana”. Així es desprén de les bases aprovades hui, on també s’establix “un límit màxim de 20.000,00 euros d’ajuda per espai escènic, sempre que l’import de l’activitat a subvencionar excedisca d’esta quantitat”.

A esta línia de subvencions municipals se sumen altres com les impulsades per a ajudar a les produccions escèniques de la ciutat. Per a això, la Junta de Govern ha preservat 210.000 euros que, tal com consta en la convocatòria, “afavoriran el desenvolupament de projectes de producció escènica en tota la seua diversitat: Dansa, Circ, Teatre, Escena Performativa i Arts Vives desenvolupades entre l’1 de setembre de 2023 i el 31 d’agost de 2024, amb la finalitat de facilitar, amb això, la relació d’esta amb la diversitat d’altres disciplines artístiques, com ara la Música, Arts Plàstiques o Audiovisuals”. En este cas, també s’establix una ajuda màxima de 20.000 euros per a finançar cada projecte.

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha decidit destinar 90.000 euros “per a promoure la consolidació i la creació de Festivals o Circuits Escènics que es despleguen a la ciutat fins al 31 d’agost de 2024”. “Amb este suport, de 15.000 euros per projecte, l’Ajuntament pretén aconseguir una major descentralització de la cultura en els barris de la ciutat, per a així contribuir a la transformació i cohesió social d’estos, i crear una ciutat i cultura escènica des de la participació, la sostenibilitat i l’accessibilitat”, segons figura en la convocatòria.

L’Ajuntament també finançarà els denominats projectes d’especial interés, “per estar encaminats a afavorir l’accessibilitat i la inclusió social a través de les arts escèniques en tota la seua diversitat, això és, dansa, circ i teatre, així com promoure la investigació, l’intercanvi d’experiències i el coneixement entre la ciutadania durant la present anualitat”. Esta línia d’ajudes comptarà amb un pressupost de 75.000 euros que es repartiran en partides d’un màxim de 10.000,00 euros per projecte.

Finalment, la Junta de Govern Local també ha aprovat la convocatòria d’ajudes a les associacions de professionals. Concretament, es destinaran 40.000 euros “per al foment de qualsevol activitat pública, interés social o la promoció de qualsevol finalitat pública complementària de l’activitat municipal, sempre que contribuïsquen a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal”.

error: Content is protected !!