16 GERMANS DE LA MATEIXA FAMÍLIA DEBUTEN EN CABANYAL ÍNTIM AMB UNA OBRA EXPERIENCIAL

16 GERMANS DE LA MATEIXA FAMÍLIA DEBUTEN EN CABANYAL ÍNTIM AMB UNA OBRA EXPERIENCIAL

L’originalitat de les propostes i els espais inusuals marquen la 12a edició del festival

Foto: Eva Mañez de “Les riquesses invisibles”.

El Festival Cabanyal Íntim desplega demà dijous el seu ventall escènic per a refrescar i connectar-se amb el barri amb més d’una vintena de propostes que destaquen per la originalitat i innovació. Espectacles multidisciplinaris, la majoria inèdits, que sota el lema Orígens habitaran les cases del barri i altres espais inusuals com els aparadors dels comerços o el propi Mercat del Cabanyal.

El festival proposa des de demà i fins diumenge 19 de maig diferents rutes pel barri per a viure experiències teatrals úniques que alternen peces breus i llargues, així com diverses activitats. El públic tindrà l’oportunitat de conéixer en ‘Setze’ la història de la família Folch Gibert, que va emigrar a Alemanya i va tindre 16 fills. Una peça emmarcada dins del gènere d’arts escèniques experiencials, creada ex profeso, en què coneixerem gràcies a la presència de Pilar Gilbert, artista i pintora de 85 anys, com és una llar amb 32 nets i 9 besnets. Un espectacle que aborda el tema dels orígens des de la perspectiva de la família, la societat i el pas del temps, i que compta amb convidats de la família per a la interpretació, imatge gràfica, fotografia i creació audiovisual.

Proposta cridanera és també la que acull Íntim al Mercat, en què es convida al públic a anar al mercat del barri per a degustar, amb tots els sentits i de manera gratuïta, ‘Producte d’origen’. Una peça de dansa realitzada per l’alumnat del Conservatori Superior de Dansa de València Nacho Duato, una sàtira al turisme i al seu desconeixement sobre la nostra manera de viure. Una oda al producte d’origen.

Un altre dels espectacles més experimentals d’aquesta edició és el que inaugura la secció Íntim Extrem: ‘Se respira en el jardín como en un bosque’. Concebuda pel Conde de Torrefiel per a un únic espectador, l’obra, que podrà veure’s en 47 funcions al llarg del festival, reflexiona sobre els orígens del fet teatral, de com algú mira en silenci mentre un altre realitza una acció damunt d’un escenari. Una experiència que aprofundeix en la realitat com un artefacte de la imaginació i que investiga el per què ens agrada mirar en silenci, com fem en el teatre, l’artifici del món que hem creat.

Contemplar un espectacle de dansa i moda des de l’exterior del cristall de l’aparador d’un comerç és una altra de les atractives experiències escèniques a les què convida el festival. ‘En vitrina’, d’Isabel IS MY Name, és una peça de dansa i moda que es pregunta pels orígens de la feminitat, fora de tota estructura, cànon i patrons idealitzats. Un treball emmarcat en el nou apartat Íntim a la Vitrina que exposa el cos femení i la seua bellesa construïda per la indústria de la moda per a trencar i desconstruir el concepte establit.

Durant el cap de setmana, el públic també podrà gaudir d’altres espectacles i activitats poc convencionals com ‘Omelé’, de la cia. Típica Tòpica, un diàleg íntim de matinada entre dues amigues mentre cuinen una truita en directe; la degustació d’un nou gelat inspirat a les cases típiques del barri, Caba-nyam!, en què Miguel Hache convida a consumir el barri fins que desaparega en la nostra boca i mans com a metàfora de la gentrificació; o les accions performatives agrupades en la huitena edició de Territori Performance, espai d’experimentació i avantguarda escènica únic a València, entre moltes altres interessants propostes.

El Teatre El Musical acollirà demà a les 19.30 la festa d’inauguració del festival amb una gala dirigida per Rocío Ladrón de Guevara i el concert del grup musical de dones Doña Manteca. Tres dones amb veus corals i diferents instruments que donaran una nova vida a èxits musicals de tots els temps. Elvis Crespo, Jorge Drexler, Karol G o Nathy Peluso han lloat públicament a aquestes valencianes, que no deixen de sumar nous seguidors en les xarxes socials i que donaran la benvinguda a la 12a edició del Festival Cabanyal Íntim.

error: Content is protected !!