ADRIANA OZORES I LLUÍS HOMAR PORTEN ELS VERSOS DE SAN JUAN DE LA CRUZ AL PRINCIPAL DE CASTELLÓ

  • ‘Alma y palabra’ és un recital poètic amb alguns dels millors versos de l’obra del poeta religiós
  • Torna el cicle ‘Els dijous al Principal’ amb la representació aquest 10 de març de l’obra ‘El plan’

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa aquest diumenge 13 de març a les 19.00 hores, al Principal de Castelló, el recital poètic ‘Alma y palabra’, amb els actors Adriana Ozores i Lluís Homar.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “portar aquest cap de setmana un recital poètic amb dues grans figures de la interpretació, com Ozores i Homar, és fer un pas més avant per mostrar el Principal de Castelló com un gran recinte cultural on tenen cabuda totes les manifestacions artístiques de qualitat”.

Custodiats pel Crist de Velázquez i acariciats per la música de Mompou, Lluís Homar i Adriana Ozores posen veu i emoció a les paraules de San Juan de la Cruz: místic, poeta i home lliure, molt crític amb el poder i l’avarícia. Homar, ara director artístic de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, ha triat la seua obra i el seu pensament per a iniciar el cicle ‘Alma y palabra’ i transmetre a tot el món, amb la col·laboració de l’Institut Cervantes, el patrimoni literari clàssic espanyol.

La representació, d’una hora de duració aproximadament, combina alguns dels versos escrits pel poeta durant un dels seus tancaments i altres textos que ens donaran a conéixer el viatge espiritual i la figura d’aquest autor.

Torna el cicle ‘Els dijous al Principal’ amb ‘El plan’

El cicle ‘Els dijous al Principal’ torna aquest 10 de març amb la representació de la peça teatral ‘El plan’. L’obra és una producció d’Olympia Metropolitana i El Punt de la I, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, la direcció d’Ignasi Vidal i la interpretació de Jordi Ballester, Diego Braguinsky i Àngel Fígols.

Ribes s’ha mostrat satisfet pel fet d’“aconseguir que Castelló tinga entre setmana el millor teatre de companyies i projectes arrelats al territori. El públic està responent molt bé i és un cicle pel qual apostem des de l’IVC per ampliar la programació cultural teatral a la nostra ciutat”.

L’obra és una comèdia negra en la qual els protagonistes es despullen a poc a poc de les seues màscares socials, per a portar fins al límit tot l’instint de supervivència i la noció de l’amistat. Bàsicament, és la història de la trobada de tres amics, tres col·legues de misèria, tres éssers del carrer que no semblen personatges de ficció: veiem diàriament persones com Ramon, Ximo i Andrade al bar del costat de casa, a l’ascensor o en l’autobús. Són éssers comuns en els quals ningú repararia, precisament perquè estem farts de veure’ls.

error: Content is protected !!