ATORGATS ELS PREMIS ALS LLIBRES MILLOR EDITATS EN 2022 I A LES LLIBRERIES QUE MILLOR PROMOUEN LA LECTURA

Les editorials premiades són Barlin Project, Kalosini, Andana i Litera Libros per partida doble

Les llibreries guardonades són Ali i Truc d’Elx i Tirant lo Blanch Online de València

La Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Llíria rebrà el premi a la tasca del personal bibliotecari pel foment lector

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit els premis als llibres millor editats en 2022 i a les llibreries que han destacat aquest 2023 per la seua trajectòria o innovació en el foment de la lectura, així com el premi a la tasca del personal bibliotecari pel foment lector a la Comunitat Valenciana.

El premi al llibre millor editat s’ha concedit a ‘Ruta gráfica. El diseño del sonido de València’, de l’editorial Barlin Project (autors: Moy Santana i Antonio J. Albertos), i al llibre millor il·lustrat ha sigut per a ‘L’arca de No-és’, editat per Kalosini (autores: Ana-Luisa Ramírez i Carmela Mayor).

El còmic millor editat ha sigut ‘Un os al Marroc’ d’Andana Editorial (autors: Lluc Silvestre i Mr. Ed). Litera Libros aconsegueix dos premis: el del llibre infantil millor editat, ‘Joemes per pugar’ (autors: Iñigo Astiz i Maite Mutuberria), i el del llibre juvenil millor editat amb ‘Prou! Guia d’autodefensa feminista per a adolescents (i més…)’ (autores: María Kronsky i Marion Le Muzic).

El premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a Ali i Truc d’Elx, mentre que el guardó a la llibreria més innovadora ha sigut per a Tirant lo Blanch Online de València. Així mateix, la Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Llíria rebrà el premi a la tasca del personal bibliotecari pel foment lector.

Aquests premis s’entreguen tradicionalment el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis de València. Són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en el seu aspecte tècnic i formal com en l’artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

error: Content is protected !!