AVVAC CONVOCA AL COL·LECTIU D’ARTISTES VISUALS DE LA COMUNITAT A LES IV JORNADES DE PROFESSIONALITZACIÓ AMB UN PROGRAMA QUE PLANTEJA IMPORTANTS QÜESTIONS PER Al SECTOR

“Alternatives, Formats, Dubtes, Nous contextos i Reconeixements” és el titul que recull el programa del 2, 3 i 4 de desembre en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

València 30.11.2021. Presentant un programa on es tractaran temes de rellevància per a les/els artistes, en les IV Jornades Professionals, organitzades per Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló, es parlarà de l’Estatut de l’Artista, de Bones Pràctiques, es farà un taller de resolució de qüestions pràctiques legals i de gestió. A més, es presentarà un segon llibre editat per a l’ocasió, que entre altres qüestions, posarà en relleu el percentatge deImagenl qual s’inverteix en les institucions i centres d’arts, el que es destina a la producció d’art i en tot cas que vaja dirigit directament als artistes, sense les/els quals és impensable el sector i, no obstant això, aquestes/ts queden invisibilitzats a causa d’una distribució que no s’adapta a les necessitats. Les conclusions donaran molt a pensar i això és precisament el que pretenem. L’estudi ha sigut realitzat des de AVVAC per Elena Luna, graduada en Sociologia per la Unversitat de València.

Per a acabar les jornades, el dia 4 de desembre a partir de les 20.30 hores en l’Octubre CCC i en un ambient festiu, s’entregaran els Reconeixements que AVVAC atorga al sector en les categories de Trajectòria, Mitjà de comunicació, Col·lectiu, Espai, Trajectòria associada i col·laborador amb AVVAC.Imagen 

Alternatives, Formats, Dubtes, Nous contextos i Reconeixements, s’ha plantejat amb l’objectiu de continuar oferint tallers i activitats formatives i informatives en l’àmbit de la Comunitat Valenciana amb rigor, qualitat i una retribució justa per als docents i ponents, on AVVAC proposa una relació bilateral de naturalesa col·laborativa, on l’Associació portarà a efecte l’organització i gestió de l’esdeveniment. El finançament, l’estructura i els recursos tècnics necessaris als esdeveniments són elements indispensables per a la gestió de les noves propostes que considerem també de gran interés per a la institució Centre Cultural-Museu i les Polítiques Culturals que l’activen, dotant-les de marc legislatiu, jurídic i abast social. Les activitats que es planteja l’Associació són de tres ordres: continguts de les investigacions dutes a terme sobre elements actius, activitat vinculada a la implantació i seguiment del Manual de Bones Pràctiques i propostes de caràcter crític-propositiu arribades des de l’anàlisi de situació del sector.

En un total de nou sessions, distribuïdes en tres dies, s’intercalen taules de debat, tallers de resolució de dubtes i conferències. Intervindran Eduardo Maura, professor d’estètica i filosofia en la UCM exdiputat de Podemos i impulsor de les 76 recomanacions del Congrés per a l’elaboració de l’Estatut de l’Artista; Belén Alvarez, llicenciada en Dret i especialista de l’equip de professionals de Gabeiras & Associats que ha elaborat al costat de la UNIÓ_AC, a la qual pertany AVVAC, el document final amb propostes per a l’Estatut de l’Artista Visual; Nekane Aramburu, historiadora de l’art i gestora cultural, exdirectora de Es Baluard, que recentment a publicat el llibre “Alternatives. Polítiques de l’independent en les arts visuals”; Martí Manen, comissari i crític d’art, entre altres qüestions ha comissariat la Biennal de Venècia o la Biennal Momentum de Noruega, actualment és director de Index Foundation a Estocolm; Alexandre Devís, advocat especialista en qüestions legals d’art, soci i col·laborador de AVVAC i de APIV; Jorge Seguí, gestor administratiu i assessor de AVVAC, com àmplia experiència en el camp de la gestió de la cultura i l’art; El Consulado, espai dinàmic de treball dirigit per Tomas Aragay i Sofia Asencio; Salomé Rodríguez, llicenciada en BBAA per la UPV, pertanyent a la directiva de AVVAC i al Grup d’investigació “Epistemologies del Sud en Aliança per la Solidadridad”, igual que Karina Arce, doctoranda en Art i Producció per la UPV, fundadora del grup GICEV; Daniel García Andújar, artista visual, teòric i activista, fundador de Technologies To The People i director de nombrosos projectes en Internet com art-net-dortmund, e-barcelona.org, e-valencia.org, entre altres i president de Associació d’artistes visuals de Catalunya; Rafael Tormo, Artista Visual, gestor cultural, editor i curador, és Coordinador General de AVVAC, que al costat de la Presidenta de la PAAC -Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya- Montserrat Moliner, Artista i Gestora cultural independent i Rafael Peñalver, Artista Visual va participar en 1972 en la fundació de ASAP, associació pionera en les Arts visuals, pertany a la directiva de de Artistes Visuals de Madrid -AVAM-; Daniel Gasol, Artista i doctor per la Universitat de Barcelona, acaba de publicar Art (in)útil i del qual ens parlara , entre altres qüestions.

I per a finalitzar les Jornades, en les quals pretenem potenciar i enfortir xarxes i vincles amb i entre artistes, i en general, en el sector de les Arts Visuals, hem decidit no organitzar uns premis, si no demostrar i reconéixer tot allò que ens possibilite eixir de l’espai de sotmetiment i confusió al qual tan sovint estem llançats. Es pretén visibilitzar una labor social, cultural i artística vinculada al territori, així com el reconeixement a mitjans de comunicació que ajuden en la promoció i difusió de l’art. Vetlada conduïda per Graham Bell Tornado, ens ofereix un ambient ple de sorpreses.

Les jornades serán cordinades pel grup de coordinació d’AVVAC, composat per: Rafael Tormo, Emilio Gallego, Salomé Rodríguez, Alfonso Legáz, Graham Bell, Empar Boix, Carolina Cuenca i la col·laboració d’altres membres de l’associació.

Inscripció per a assistir a les jornades en el enllaç: punxa aquí

error: Content is protected !!