GIOVANNA RIBES REBRÀ EL PREMI D’HONOR DE L’AUDIOVISUAL 2021

  • La cerimònia de lliurament dels IV Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià tindrà lloc el 4 de desembre al Teatre Principal d’Alacant
  • Pere Aznar serà l’encarregat de conduir una cerimònia en què el fil conductor serà l’humor berlanguià acompanyat de música 

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat el Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià 2021, que concedeix Cultura de la Generalitat en el marc de la quarta edició dels Premis Berlanga, que enguany se celebren el 4 de desembre al Teatre Principal d’Alacant.

En un acte al qual s’ha invitat les nominades i els nominats a les diferents categories, el conseller Marzà ha anunciat que “des de Cultura de la Generalitat atorguem enguany el Premi d’Honor de l’Audiovisual a la directora, guionista, artista visual i productora valenciana Giovanna Ribes. És per a nosaltres important que es coneguen i reconeguen personalitats com ella, implicades fins a la medul·la en el nostre sector de les indústries culturals i creatives audiovisuals i que, a més, treballen per a enfortir un múscul cultural que creiem fonamental per a la nostra recuperació social i econòmica.”

El titular de Cultura de la Generalitat ha afegit que “és important visibilitzar  dones com Giovanna, que reivindica altres maneres de fer mitjançant una mirada femenina de l’organització de les productores i dels projectes audiovisuals que s’ofereixen a la societat, per a potenciar una visió del món on la diversitat, la igualtat de gènere, la llibertat i la justícia són conceptes convertits en històries per a les pantalles.”

Giovanna Ribes

Fundadora de Dones en Art i l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, és també membre de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas, dels Productors Audiovisuals Valencians, de l’Associació de Directors Valencians, de la Mostra Viva del Mediterrani, de l’European Documentary Network i de l’European Women Association.

Bona part de la seua formació l’ha realitzada en diferents espais internacionals com Media Production Services de Londres, la Maine Media Workshop, l’Escola de Cinema de Sant Antonio de los Baños o els cursos de Direcció d’Actors de Dominic de Fazio.

Està al capdavant de la productora audiovisual valenciana Tarannà Films i ha  dirigit, escrit i produït llargmetratges de ficció i documentals, així com curtmetratges.

Una cerimònia amb aires berlanguians

La figura de Luis Garcia Berlanga serà el fil conductor d’una gala conduïda per l’humorista Pere Aznar. Segons el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis “volem que el lliurament de guardons estiga marcat per l’inconfusible humor satíric propi de les pel·lícules de Berlanga i, a més, com que el director sempre va donar una especial importància a les actrius i els actors, tots els lliuraments dels guardons els faran intèrprets valencians”.

La cerimònia comptarà també amb l’acompanyament musical de Sedajazz i les col·laboracions d’Aitana Ferrer, Arkano i Muchachito Bombo Infierno.

Les nominacions a les 21 categories dels Premis Berlanga 2021

Cal recordar que fa unes setmanes es van anunciar els nominats i nominades en les 21 categories als premis.

Opten a millor llargmetratge les pel·lícules següents: ‘Espíritu Sagrado’ de Jaibo Films, Apellániz y De Sosa, La Fábrica Nocturna (FR) i Teferruat (TQ);‘Las Consecuencias’ de Sin Rodeos Films España, Las Consecuencias AIE i Érase una vez Films; i ‘Lucas’ de Telespan 2000 i Raw Pictures.

En la categoria de millor llargmetratge documental els títols nominats són: ‘Carceller. L’home que va morir dues vegades’, de Mediterráneo Media Entertaiment; ‘Here Comes The Sun: xicotetes reflexions sobre turisme de sol i platja’, de Nakamura Films i Kaishaku Films; i ‘Posidonia’, de Jaibo Films.

Les nominacions a millor direcció són per a Àlex Montoya per ‘Lucas’; Chema García Ibarra per ‘Espíritu Sagrado’; i Claudia Pinto Emperador per ‘Las Consecuencias’.

Al millor guió opten Àlex Montoya i Sergio Barrejón per ‘Lucas’; Chema García Ibarra per ‘Espíritu Sagrado’; i Claudia Pinto Emperador i Eduardo Sánchez Rugeles per ‘Las consecuencias’.

Álex Montoya per ‘Lucas’, Elena Ruiz per ‘Las consecuencias’ i Marta Salas per ‘El lodo’ són els nominats al premi a millor muntatge i postproducció.

Gabo Guerra per ‘Las consecuencias’; Guillem Oliver per ‘El lodo’, i Jon D. Domínguez per ‘Lucas’ són els nominats en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació.

Per a la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Joaquín Climent per ‘El lodo’, Jorge Motos per ‘Lucas’ i Nacho Fernández per ‘Espíritu Sagrado’.

La millor actriu protagonista es decidirà entre Juana Acosta per ‘Las consecuencias’, Paz Vega per ‘El lodo’ i Tamara Casellas per ‘Ama’.

En la categoria de millor vestuari les nominades són: Giovanna Ribes per ‘El Cover’ i per ‘El lodo’, així com Raquel Porter per ‘Visitante’

Al premi a millor maquillatge i perruqueria estan nominats: Sara Vilar i Amparo Carrió Esteban per ‘Visitante’; i Vicen Betí per ‘El Cover’ i per ‘Frederica Montseny, la dona que parla’.

Els nominats a millor so han sigut: Dani Navarro i Iván Martinez Rufat per ‘El lodo’; José Manuel Sospedra per ‘El Cover’; i Leticia Argudo i Jorge Flor per ‘Visitante’.      

Pel que fa al premi a millor música original, opten al guardó Nacho Mañó i Joana Estevao per ‘El Cover’, Vincent Barrière per ‘Las Consecuencias’, i Xema Fuertes i Amadeo Moscardó per ‘El lodo’.

Les nominacions a millor actor de repartiment són per a Jordi Aguilar per ‘Lucas’, Jorge Cabrera per ‘Lucas’ i Roberto Álamo per ‘El lodo’.

En la categoria de millor actriu de repartiment aspiren al premi Carolina Yuste per ‘El Cover’, María Romanillos per ‘Las consecuencias’ i Susi Sánchez per ‘El lodo’.

La millor direcció artística s’elegirà entre Jero Bono per ‘Lucas’, Leonor Díaz per ‘Espíritu Sagrado’ i Rafa Jannone per ‘Frederica Montseny, la dona que parla’.

Jordi Llorca, Albert Espel, Yadira Ávalos, Carme Sánchez i Claudia Pinto per ‘Las consecuencias’; José Jaime Linares per ‘El lodo’; i Miguel Molina per ‘Espíritu Sagrado’ són els nominats a la millor direcció de producció.

Les nominacions a millor sèrie documental són ‘Crònica mèdica’ de Barret Cooperativa, ‘Terres de Cinema’ de L’Andana Audiovisual, i ‘Tresors amb Història’ de Sunrise Pictures.

Pel que fa a millor curtmetratge de ficció, opten al premi: ‘Dana’ de Lucía Forner Segarra, ‘Mindanao’ de Caballo Films i Filmeu i ‘Pura Sangre’ de César Tormo.

Els títols nominats a millor curt documental són: ‘La Bomba Carraixet’ de Los sueños de la Hormiga Roja; ‘La Gàbia’ de Jaibo Films i ‘No s’apaguen les Estreles’ de Tourmalet.

Com que s’ha produït un empat en les votacions en aquesta categoria, les quatre nominacions a millor curt d’animació són per a ‘Goodnight Spa’ de Gallego Bros, ‘Oddity’ de Barreira Arte y Diseño, ‘Proceso de selección’ de TV ON; i ‘Re-Animal’ de Rubén Garcerà.

Opten al premi a millor videojoc: ‘Onirike’ de DevilishGames (Spherical Pixel SL); ‘Tamiku’ de Josyan; i ‘Tower Princess’ d’AweKteaM. 

error: Content is protected !!