CHRISTINE CLOUX, PROFESSORA DEL GRUP DE DANSA DE LA UNIVERSITAT, PREMI MAX A LA MILLOR INTÈRPRET FEMENINA

CHRISTINE CLOUX, PROFESSORA DEL GRUP DE DANSA DE LA UNIVERSITAT, PREMI MAX A LA MILLOR INTÈRPRET FEMENINA

La ballarina Christine Cloux ha obtingut el Premi Max a la millor intèrpret femenina. Cloux és professora del Grup de Dansa de la Universitat de València i en aquesta edició de la Nit de Sant Joan va dirigir al Claustre l’espectacle ‘Fuller meets Sorolla’, un homenatge a la ballarina Loïe Fuller (1862-1928).

Christine Cloux posseeix una experiència de 40 anys, i ha sigut guardonada en diverses edicions amb el premi de les Arts Escèniques de la Generalitat com a millor intèrpret de dansa i com a millor espectacle de dansa.

Els Premis Max de les Arts Escèniques, creats en 1998 per la Sociedad General de Autores y Editores, reconeixen el treball dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l’any.

Cloux ha estat guardonada per ‘Corps Seul’, un espectacle de dansa en format de solo on la ballarina està acompanyada per la música en directe de Daniel Santos. La peça reivindica el paper de la dona madura en l’àmbit de la dansa professional. Sovint apartades per raons d’edat, moltes vegades invisibilitzades, poques dones aconsegueixen mantindre la seua presència activa en els escenaris. ‘Corps Seul’ evoca la memòria de les danses viscudes al llarg de la seua carrera professional. Una lenta mutació corporal des del més profund de les seues vivències que desemboca en el plaer d’oferir i compartir el ball, protagonista absolut d’una generosa part final.

error: Content is protected !!