El director de l’ETNO Joan Seguí és triat membre del jurat dels Premis EMYA per als pròxims 3 anys

El director de l’ETNO Joan Seguí és triat membre del jurat dels Premis EMYA per als pròxims 3 anys

  • El Fòrum dels Museus Europeus ha decidit incorporar com a membre del jurat dels prestigiosos premis al director del museu de la Diputació de València, guanyador del premi EMYA al Museu Europeu de l’Any en 2023

El Fòrum dels Museus Europeus (European Museum Forum), formació museística dependent del Consell d’Europa i organitzadora del premi Museu Europeu de l’Any, ha decidit incorporar al jurat dels premis EMYA a Joan Seguí, director de L’ETNO, el museu de la Diputació de València que en 2023 rebut el guardó EMYA al museu europeu de l’any.

El nomenament reconeix, a més de la trajectòria del director, l’impuls donat des de l’àrea de Cultura de la Diputació, encapçalada pel diputat Paco Teruel, a este museu i els criteris de treball de l’ETNO, que li fan mereixedor de convertir-se en jutge per a valorar als futurs candidats al premi EMYA.

Este nomenament reforça el treball que l’ETNO està impulsant com a institució de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, ja que el seu funcionament com a museu social i territorial s’empraran com a paràmetres amb els quals valorar als museus que es presenten al premi. L’aproximació contemporània al passat recent, la recuperació per a l’actualitat de pràctiques de la societat tradicional, l’atrevida i moderna museografia, el treball en xarxa amb el territori, o el tractament de temes relacionats amb la salut, la cultura i el benestar, són temes que amb este nomenament es reconeixen i que poden servir per a valorar el treball d’altres museus.

Per a la Diputació de València, la incorporació del director de l’ETNO a este jurat significa que el museu se situa en un dels fòrums de major repercussió museística d’Europa, la qual cosa li permetrà no sols divulgar el model de treball d’este museu, sinó situar-se en el centre de les innovacions de gestió museística i patrimonial dels museus del nostre entorn.

Joan Segui s’incorpora a un jurat compost per 10 conservadors i directors de museus de diferents països d’Europa. El seu treball com a membre del jurat de EMYA serà visitar diversos museus europeus que hagen presentat candidatura i realitzar un informe de cada museu perquè siga valorat pel ple del jurat, a fi d’establir quines candidatures opten al premi i d’estes, quina d’elles resulta premiada en alguna de les modalitats dels premis EMYA.

Els premis EMYA són els de major prestigi en el sector dels museus a Europa, s’organitzen anualment des de l’any 1977 i atorguen 6 guardons (Museu Europeu de l’Any, Premi Museu del Consell d’Europa, Premi Kenneth Hudson al valor institucional i la integritat professional, Premi Silletto de participació i compromís amb la comunitat, Premi Museu de Portimão a l’acolliment, inclusió i pertinença, Premi Meyvaert a la sostenibilitat mediambiental) i 6 mencions especials.

error: Content is protected !!