CINEMA JOVE PROJECTARÀ TRES JOIES DE L’ANIMACIÓ JAPONESA DINS DEL CICLE ‘ELS DÉUS DE L’ANIME’

Els títols programats en aquest cicle són ‘One Piece Film Red’, ‘Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time’ i ‘El jardín de las palabras’

Totes les sessions es faran a la Filmoteca de l’Edifici Rialto

Cinema Jove recupera el cicle ‘Els déus de l’anime’ en la 38a edició d’aquest Festival Internacional de Cinema organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC). Ha programat tres destacats llargmetratges d’animació japonesa contemporània: ‘One Piece Film Red’, ‘Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time’ i ‘El jardín de las palabras’. Totes les projeccions es faran a la Filmoteca de l’Edifici Rialto entre el 23 de juny i l’1 de juliol.

Dirigida per Goro Taniguchi, ‘One Piece Film Red’ (2022) s’ha descrit per la crítica com una pel·lícula “sorprenentment profunda i emocional, amb tones d’acció i una banda sonora absolutament brillant”. El protagonista és Uta, la cantant més important del món, que es disposa a cantar enfront d’un públic format per pirates, mariners i tota classe de fans. A pesar que sempre ha ocultat la seua identitat, es diu que la veu d’Uta és tan meravellosa que sembla procedir d’“una altra dimensió”. El món està expectant amb la celebració del primer concert en què apareixerà en persona enfront dels seus seguidors. La història arranca amb la impactant revelació que Uta és la filla de Shanks, un misteriós personatge que donarà molt a parlar.

‘Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time’ és la quarta i última entrega de la saga de ciència-ficció coneguda com ‘La Reconstrucción de Evangelion’. Escrita per Hideaki Anno, va ser considerada com una de les millors pel·lícules d’animació per a adults de 2021, any de l’esperada estrena mundial d’aquesta. Misato i el seu grup anti-NERV, Wille, arriben a una París roja per la nucleïtzació. La tripulació de la nau ‘Wunder’ aterra en una torre de contenció amb només 720 segons per a restablir la ciutat. Quan una horda d’Evas NERV hi apareix, la millorada Unitat Eva 8 ha d’interceptar-los. Mentrestant, Shinji, Asuka i Rei ronden pel Japó.

El cicle ‘Els déus de l’anime’ finalitzarà amb la projecció d’‘El jardín de las palabras’, de Makoto Shinkai. Estrenada en 2013, aquesta producció japonesa va ser guardonada com a millor pel·lícula d’animació en el Fantasia Film Festival del Quebec (el Canadà). Un matí plujós, un estudiant de secundària que practica per a ser sabater falta a classe per a anar a un jardí d’estil japonés a dissenyar sabates. Allí coneix a Yukino, una misteriosa dona més gran que ell que beu cervesa sola al parc. Sense planificar-ho, els dos comencen a veure’s els dies de pluja i la seua relació s’estreny a poc a poc. Takao desitja que Yukino torne a trobar-se a si mateixa, i per a fer-ho decideix fabricar-li unes sabates amb els quals tinga ganes de caminar de nou. Aquest llargmetratge és considerat com el més bell de Makoto Shinkai, absolut referent de l’anime japonés i director d’altres títols com ‘Your name’. Una història sobre la soledat i el dolor que existeixen abans de l’amor.

error: Content is protected !!