L’IVC CONVOCA UN CÀSTING PER A LA SEUA PRODUCCIÓ NOVA

Se seleccionaran 8 intèrprets per a l’obra ‘Les Troianes. Fucking Nowhere’

El text és de Josi Alvarado i la direcció serà a càrrec de Santiago Sánchez 

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) convoca un procés de selecció de 8 intèrprets per a participar en la producció ‘Les Troianes. Fucking Nowhere’, una obra amb text de Josi Alvarado i direcció de Santiago Sánchez.

El càsting es convoca amb el format de taller, fruit del qual se seleccionaran els 8 intèrprets per a l’espectacle. El taller serà un treball eminentment coral, on cada participant desenvoluparà diversos personatges, tot i que el perfil dels papers respondria als criteris següents: una actriu amb aparença de més de 55 anys, cinc actors/actrius d’entre 20 i 55 anys i dos ballarins/ballarines d’entre 20 i 50 anys.

En el cas dels actors i actrius es valorarà la disponibilitat i el coneixement del treball coreogràfic i el teatre físic, i en el cas dels ballarins i ballarines, l’experiència en teatre textual.

En tots els casos es valoraran positivament els coneixements en cant, ritme i maneig d’algun instrument musical.

La nacionalitat dels participants serà d’algun país de la Unió Europea, o amb permís de treball en vigor, i és imprescindible el coneixement de la llengua valenciana, ja que l’espectacle serà en valencià.

Per al procés de selecció es farà una preselecció per currículum a càrrec del director de l’espectacle, d’acord amb els requisits enumerats anteriorment.

Els preseleccionats passaran a realitzar el taller de formació i selecció a càrrec de M. José Soler (moviment escènic), Víctor Lucas (ritme i veu) i Santiago Sánchez (direcció).

L’admissió al taller i l’enviament dels textos que hauran de memoritzar els participants es comunicarà als preseleccionats per correu electrònic amb antelació.

Les dates del taller, que tindrà lloc al Teatre Rialto, seran del 17 al 22 de juliol, amb l’horari següent: de 9.00 a 15.30 hores; el divendres 21, l’horari serà de 16.30 a 20.00 hores, i el dissabte 22, de 9.00 a 14.00 hores. El treball culminarà amb unes sessions extraordinàries sobre l’ús de la violència contra les dones en les guerres a càrrec del fotoperiodista Gervasio Sánchez, amb el títol ‘Saquen mi cuerpo de la guerra’.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el diumenge 2 de juliol.

Els interessats han d’enviar currículum amb telèfon de contacte, correu electrònic i una foto recent, així com un text de motivació respecte a l’interès pel projecte, en què es deixe constància de l’experiència prèvia i els coneixements als quals es fa al·lusió en la convocatòria: textuals, coreogràfics i musicals. Opcionalment, també es pot enviar un ‘videobook’.

Tota la documentació s’ha d’enviar a castingtroianes23@gmail.com i en l’assumpte cal posar TROIANES, nom i cognom.

Una vegada superat el càsting, el període de contractació serà de l’11 de desembre de 2023 al 5 d’abril de 2024.

Els assajos seran de l’11 de desembre de 2023 al 8 de febrer de 2024, a la ciutat de València.

L’exhibició al Teatre Rialto serà del 9 de febrer al 10 de març de 2024 i hi haurà funció també al Teatre Principal de Castelló, el 24 de març, i al Teatre Arniches d’Alacant, el 5 d’abril.

error: Content is protected !!