Circ, dansa, música i robòtica: un Nadal a l’Escalante que activarà tots els sentits i a tots els públics

  • La companyia Manolo Alcántara, la ‘Rebel·lió’ de Marea Danza, i la ‘Creatura’ visiten el Teatre Principal en el cicle programat pel centre de la Diputació de València
  • L’entrada de la sala mostra la instalació ‘A Pie’, que unix teatre i mecatrónica
  • Dani Miquel obri el periple nadalenc per al públic escolar

Tot comença travessant una porta. Al cor de València, al Teatre Principal, hi ha un gran arc que dona la benvinguda al Nadal a l’Escalante. Qui entre habitarà els somnis de l’últim Premi Nacional de Circ i viatjarà amb una companyia que rescata la màgia de les carpes dels nostres avis; també es rebel·larà ballant amb el millor espectacle de les nostres arts escèniques i coneixerà el gran trobador valencià de música familiar. Però, abans de descobrir tot això, podrà endinsar-se en una creació teatral i robòtica.

Eixe és l’argument del particular conte de Nadal que ha programat l’Escalante, el Centre d’Arts Escèniques de la Diputació de València. “Són dates perfectes per a vindre en família al teatre”, apunta la delegada de l’àrea en la corporació, Glòria Tello. “Les sales són espais segurs i hem preparat una programació amb grans companyies i espectacles molt reconeguts que encisaran tots els públics”, raona Tello. “El cicle compta amb el segell que diferencia a l’Escalante: la qualitat de les obres, entreteniment, reflexió i sorpresa”, afirma la directora del centre, Marylène Albentosa.

Seran dos setmanes emocionants amb la ‘Creatura’, amb música de Pepe Viyuela, la companyia Manolo Alcántara i el seu espectacle ‘Déjà vu’, la ‘Rebel·lió’ que va compondre Marea Danza i la instal·lació ‘A Pie’, de Jose Antonio Portillo. A més, Dani Miquel i els Ma-me-mi-mo-músics donen hui i demà la benvinguda a este cicle, celebrant l’arribada de les vacances escolars amb els alumnes al ritme de les nostres cançons tradicionals.

El primer que es trobaran qui s’acosten al Principal és la instal·lació ‘A Pie’. Es tracta d’una creació de José Antonio Portillo que reunix música, teatre, dibuix i robòtica. Un gran cervell ple de calaixos automatitzats establix un diàleg amb el públic, menut i adult, sobre una experiència transformadora: la maternitat i la paternitat. Este particular muntatge presidix l’entrada del teatre i oferirà un passe cada hora fins al pròxim 30de desembre.

El següent espectacle que es podrà vore serà ‘Creatura’, una obra de Lapso Producciones i Malabart que proposa una revisió del circ clàssic amb una mirada contemporània i poètica. L’espectacle, ple de romanticisme, està inspirat en el Bestiario de Circo de Pepe Viyuela i unix en un concert dos generacions i dos mons: el circ que coneixem i el que habitava les carpes dels nostres avis. Les funcions seran el 26, 27 i 28 de desembre.

El nou any començarà al teatre amb un altre espectacle molt especial. Es tracta de ‘Déjà vu’, un muntatge de l’aclamada companyia Manolo Alcántara, Premi Nacional de Circ en 2021. ‘Déjà vu’ parla de la distància entre els somnis i la realitat en una obra plena de lirisme per a tots els públics. La música en directe i l’escenografia ens transportaran a un lloc màgic per on discorre l’obra. Es podrà vore els dies 2, 3 i 4 de gener.

El Nadal es tancarà amb una de les produccions més reconegudes de l’Escalante en els últims temps. Es tracta de ‘Rebel·lió’, la creació de Marea Danza amb direcció d’escena de La Teta Calva que va ser guardonada com a Millor Espectacle per a Xiquetes i Xiquets en els últims Premis de les Arts Escèniques Valencianes. Inspirada en la ‘Rebel·lió en la granja’ de George Orwell, l’obra conta la història de cinc dones que diuen prou, expressant-se amb la dansa, a l’opressió de la fàbrica. Les funcions seran el 7, 8 i 9 de gener.

error: Content is protected !!