Coneguem els participants en la quarta edició de les jornades professionals del sector audiovisual Promercat-València Film Market

Coneguem els participants en la quarta edició de les jornades professionals del sector audiovisual Promercat-València Film Market

  • La trobada se celebra del 25 al 27 de juny amb la col·laboració de Cinema Jove, À Punt i l’IVAM
  • Comptarà amb la presència de directius d’RTVE, TV3, IB3, CRTVG, Atresmedia Cine, Buendía Estudios, i els directors dels festivals Abycine, Màlaga i Gijón

L’Institut Valencià de Cultura presenta la 4a edició de les jornades del sector audiovisual ‘Promercat-València Film Market’, que organitza en col·laboració amb l’IVAM, Cinema Jove i À Punt, i que enguany comptarà amb la presència de directius d’RTVE, TV3, IB3, CRTVG, Atresmedia Cine, Buendía Estudios, i els directors dels festivals Abycine, Màlaga i Gijón.

Esta trobada professional se celebra del 25 al 27 de juny en la sala d’actes de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). L’objectiu d’este mercat audiovisual, especialitzat en la coproducció i dirigit al sector audiovisual valencià, és generar un espai de diàleg, debat i convivència en el qual puguen coincidir productores que busquen o oferixen projectes de coproducció.

També té com a finalitat que les productores valencianes puguen coproduir pel·lícules procedents d’altres comunitats autònomes, amb el propòsit final d’aconseguir consolidació, dinamització i internacionalització del sector audiovisual valencià quant a la coproducció.

Les jornades comencen el dimarts, 25 de juny, en sessió matinal amb Promercat Autonòmic, l’espai dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en llengües cooficials.

Així, després de la inauguració a les 10:00 hores per la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, se celebrarà un debat sobre el paper que han d’exercir les televisions públiques en la coproducció autonòmica, que comptarà amb la intervenció del director general d’À Punt, Alfred Costa; el cap de Ficció i Cinema de TVC, Oriol Sala-Patau; la directora d’IB3, Marta Comín; el director de Continguts de CRTVG, Fernando R. Ojea; i la directora de Cultura i Euskera d’EITB, Vanesa Fernández Guerra. Coordinarà el debat María Fuster, directora adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC.

A les 11:10 hores, se celebrarà una taula redona sobre els sistemes d’ajudes públiques a la coproducció de les diverses administracions públiques. En el debat intervindran la directora de Promoció de la Cultura i Política Lingüística del Govern Basc, Aitziber Atorrasagasti; el director d’Audiovisuals de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Francisco Vargas, i la directora gerent de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB), Diana de la Cuadra. Coordinarà el debat Álvaro López-Jamar, director general de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Finalment, a les 12:00 hores, se celebraran els pitch dels projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries en versió original en llengua cooficial.

Mercat estatal, distribució i vendes

El dimecres 26 de juny, en horari de matí, es faran les sessions de treball de Promercat Estatal, dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit estatal i està dirigit a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió.

També es desenvoluparan les sessions de treball de Promercat Distribució i Vendes, dirigit a llargmetratges valencians de ficció i d’animació que busquen una distribució valenciana, estatal i internacional.

A les 10:00 hores, el guionista i ecomànager Sixto X. García parlarà sobre la sostenibilitat aplicada al sector audiovisual; i a les 10:20 hores, la directora adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, María Fuster, i el secretari de la Comissió de l’Audiovisual d’AAPV, Jordi Ballester, presentaran ACTING, una nova plataforma a la disposició de les productores valencianes per a connectar els seus càstings amb els actors i actrius valencians.

A continuació, a les 10:40 hores, se celebrarà un debat sobre les obligacions i oportunitats que implica la inversió en produccions en llengües cooficials, que comptarà amb la participació del director general de Buendía Estudios, Ignacio Corrales; el director de Cinema i Ficció d’RTVE, José Pastor, i la productora executiva d’Atresmedia Cine, Gemma Vidal, moderats per Rafa Molés, productor de Suica Films.

Així mateix, en les vesprades del 25 i 26 de juny se celebraran les reunions B2B entre les diferents productores interessades en els projectes i les productores que els presenten.

Última jornada de Promercat

El dijous 27 de juny, últim dia de les jornades, se celebrarà a les 10:20 hores una xarrada sobre protocols de bones pràctiques en els rodatges, en la qual intervindrà la delegada a la Comunitat Valenciana de CIM (Associació de Dones Cineastes i Mitjans Audiovisuals), Sara Mansanet.

A continuació, a les 10:40 hores, se celebrarà un debat sobre les zones d’indústria en els festivals de cine en el qual intervindran el director Festival de Cinema de Gijón, Alejandro Díaz; el director d’Abycine, José Manuel Zamora; i el director del Festival de Màlaga, Juan Antonio Vigar, moderats per la productora de Quatre Films, Alejandra Mora.

A les 12:00 hores, se celebraran els pitch one to one organitzats per l’Associació Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i la Fundació SGAE, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, en els quals es presentaran els projectes d’autors i productors valencians a la recerca d’un productor o coproductor. A la vesprada es duran a terme les reunions individuals juntament amb els productors interessats.

error: Content is protected !!