CONSTIUÏT EL NOU PATRONAT DEL PALMERAR D’ELX”

La conselleria dirigida per Raquel Tamarit inverteix 200.000 euros en la promoció i protecció d’aquest patrimoni de la humanitat

La Conselleria també ha elaborat unes guies didàctiques per a reforçar el coneixement del palmerar d’Elx per part de l’alumnat

La consellera Raquel Tamarit ha presidit la constitució del nou Patronat del Palmerar d’Elx per tal de procedir a la renovació dels membres que n’integren el màxim òrgan gestor.

Segons la consellera Tamarit: “És un orgull poder presidir el nou Patronat, que vetla per un dels nostres patrimonis de la humanitat més preats. En 2021 vam impulsar una llei per a protegir i millorar el palmerar d’Elx i, des de 2015, hem multiplicat per 20 la inversió que hi destinem des de Cultura de la Generalitat. Hem passat dels 10.000 euros que s’hi destinaven abans del Govern del Botànic, als 200.000 euros anuals actuals. El nostre compromís per la difusió, protecció i conservació d’aquesta joia és ben clar”.

Integrants Patronat del Palmerar d’Elx

La presidència del Patronat del Palmerar d’Elx l’ostenta la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit; i la vicepresidència, l’alcalde d’Elx, Carlos González.

Pel que fa als vocals, es compta amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, com a representant de l’Àrea de Cultura del departament de Raquel Tamarit; la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica hi està representada pels secretaris autonòmics Roger Llanes i Francisco José Candela; i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat hi està representada pels directors generals Rosa Pardo i Vicent J. García.

Pel que fa als representants de l’Ajuntament d’Elx, els representants són la regidora de Cultura, Margarita Antón; el regidor del Palmerar, Héctor Díez; la regidora de Medi Ambient, Esther Díez; i la regidora d’Urbanisme, Ana María Arabid.

Finalment, el Patronat es compon per representants d’associacions de llauradors, palmerers, productors de dàtils, artesans de la palma blanca i entitats culturals i ecologistes vinculades al palmerar, representats per Santiago Pascual, Antonia Lombardo, Carmen Nieves Martínez, Moisés Vicente Esclapez, Pascual Urbán, María Dolores Antón i Tomás Martínez.

Guies didàctiques sobre el palmerar per a escolars

En acabar la sessió de conformació del nou patronat, la consellera s’ha traslladat a l’Hort de Sant Plàcid per a acompanyar l’alumnat del CEIP Ferrández Cruz d’Elx en la primera sessió d’activitats que la Conselleria d’Educació ha programat basades en les guies didàctiques que ha elaborat per a treballar la riquesa del palmerar més enllà de les aules.

Es tracta de diferents guies per a totes les etapes educatives, des d’Infantil fins a Batxillerat i FP, que treballen diferents temàtiques vinculades al palmerar d’Elx relacionades amb el medi ambient, la història, la cultura i les tradicions.

error: Content is protected !!