ES PRESENTA LA CINQUENA EDICIÓ D’ENCLAVE LAND ART, PROGRAMA DE RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES EN ENTORN RURAL

Enclave Land Art tanca la seua quarta edició i presenta les dates de 2023, que se celebrarà el novembre de 2023 al municipi de Quesa, a la Canal de Navarrés

El projecte forma part del programa de residències de creació Cultura Resident del Consorci de Museus

El Consorci de Museus ha presentat els projectes desenvolupats en 2022 i el calendari per a 2023 d’Enclave Land Art, el programa de residències artístiques en la naturalesa que forma part de Cultura Resident del CMCV i que enguany celebra la seua cinquena edició.

La presentació ha comptat amb la participació del director del projecte, Miguel Mallol, el codirector, Raül Julve, així com els artistes Ana Matey i Macarena Aguilar Tau, participants en l’última edició de la convocatòria artística. Aquest acte marca el tancament de les residències artístiques Enclave Land Art 2022 i el començament de la cinquena edició del programa, que se celebrarà en 2023 a Quesa, a la comarca de la Canal de Navarrés, amb la tercera edició d’Enclave Cinema i la residència artística de producció, en la qual set artistes treballen durant dues setmanes en un projecte vinculat a un itinerari d’art i naturalesa.

“Amb els nostres programes de residències artístiques, impulsem el desenvolupament d’artistes i projectes que comprenguen diferents formats i temàtiques, i que puguen vertebrar-se en tot el territori, eixint de les capitals de província i dels centres d’art contemporani. Enclave Land Art forma part del nostre programa Cultura Resident, que ofereix l’oportunitat de realitzar residències d’investigació, mediació, producció artística i gestió cultural en diferents punts de la Comunitat Valenciana, a Madrid i en diverses destinacions internacionals. Enclave Land Art aborda la relació de l’art i la naturalesa i es desenvolupa precisament en entorns naturals de gran bellesa com la Vall de Gallinera o Quesa, a la comarca de la Canal de Navarrés, on tindrà lloc aquesta cinquena edició en 2023”, assegura el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Quarta edició a la Vall de Gallinera

El passat mes de novembre es van desenvolupar les residències artístiques de la quarta edició d’Enclave Land Art en l’entorn natural de la Vall de Gallinera, on set creadors i creadores van treballar en projectes vinculats per un concepte comú: el diàleg de l’ésser humà amb la naturalesa a través de l’art contemporani.

Durant la trobada en el Centre del Carme, es van presentar tres dels projectes desenvolupats en Enclave Land Art 2022: el llibre d’artista d’Ana Matey titulat ‘El recolector de plumas. Volver a fluir’, el treball audiovisual ‘Valleyglow’ de l’artista Amy Cutler, i la ‘performance’ sonora de Macarena Aguilar Tau, que forma part del seu projecte ‘Sonar Solar’, i que va mostrar durant tot el dia en el claustre renaixentista del CCCC, amb gran acceptació del públic.

Programa 2023 a Quesa

Els responsables d’Enclave Land Art van presentar també el calendari d’activitats per a 2023 i la cinquena edició de la convocatòria de residències artístiques, que tindrà lloc a Quesa, a la comarca de la Canal de Navarrés, als mesos de novembre i desembre. El termini de presentació de projectes estarà obert del 15 de juliol al 15 de setembre.

També es van donar a conéixer les dates i el programa d’Enclave Cinema, que se celebrarà del 22 al 24 de setembre, un cap de setmana dedicat al cine que pretén ser una plataforma de reflexió, amb un festival convidat cada any acompanyat de jornades amb projeccions i debats.

Enclave Land Art compta també amb les iniciatives Enclave Education, basada en tallers didàctics sobre art contemporani i medi ambient i visites guiades pels artistes i membres de l’organització als itineraris artístics; Enclave Projects,una sèrie decol·laboracions i intervencions puntuals d’Enclave Land Art amb altres iniciatives vinculades a l’art i la naturalesa a escala regional, nacional i internacional, i Enclave Curatorial, un projecte expositiu que es desenvolupa en un espai extern respecte de l’emplaçament de la residència artística, amb una selecció d’artistes de les tres primeres edicions sota un concepte proposat pel director d’Enclave Land Art, que comissaria l’exposició.

error: Content is protected !!