Convocada una nova edició dels Premis Alfons Roig

Convocada una nova edició dels Premis Alfons Roig

  • La corporació provincial publica les bases del Premi d’Arts Visuals Alfons Roig 2024, que reconeix el millor projecte i la millor trajectòria artística

L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha convocat una nova edició del Premi d’Arts Visuals Alfons Roig, en la finalitat de reconéixer la creativitat i dedicació dels artistes en les diferents disciplines proposades. El guardó tindrà una doble vessant que premiarà el millor projecte i la millor trajectòria artística.

Així, el premi Alfons Roig al projecte artístic té per objecte posar en valor una proposta d’especial implicació i creativitat, en la finalitat de promocionar una carrera professional prometedora. D’altra banda, el premi Alfons Roig a la trajectòria artística pretén guardonar a aquelles persones vinculades al camp de les arts plàstiques i visuals en una carrera rellevant i consolidada.

El diputat de Cultura, Paco Teruel, ha apuntat que, a través d’este premi, “la Diputació de València ret homenatge a la figura d’Alfons Roig, qui durant molt de temps ha sigut un referent per a la corporació provincial”. Al mateix temps, “estos guardons, que ja són un clàssic en el món de les arts plàstiques i que han reconegut la trajectòria de grans artistes com Teresa Lanceta, suposen també un estímul per a aquelles persones que s’esforcen per garantir uns estàndards d’elevada qualitat artística i creativa”.

Convocatòries

Les bases del Premi Alfons Roig al projecte artístic es van publicar el passat 15 de febrer en el Butlletí Oficial de la Província de València, i les sol·licituds a esta convocatòria podran entregar-se fins al 10 de maig de 2024. Podran presentar-se fins a tres artistes de manera conjunta que estiguen en actiu, que estiguen empadronats en un municipi de la Comunitat Valenciana o que hagen cursat un mínim de 120 crèdits en qualsevol universitat pública de la Comunitat i que hagen realitzat almenys una exposició individual. Així mateix, ahir, 20 de febrer, el BOP va publicar la convocatòria que regix la selecció de les persones candidates al Premi a la trajectòria artística.

La concessió dels Premis Alfons Roig 2024 comporta una dotació econòmica de 20.000 euros en la modalitat de projecte artístic i de 25.000 euros per a la de trajectòria artística. Els projectes presentats seran avaluats per un jurat compost per persones de reconeguda trajectòria i experiència en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals. Cal destacar la presència del pintor valencià Rafael Armengol, premi Alfons Roig, o la barcelonina Teresa Lanceta, guanyadora a la trajectòria artística en l’última edició i Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2023. També participarà l’artista i investigadora Ana Navarrete, el també artista i professor Jesús Palomino, i la catedràtica de BB.AA de la Universitat de Múrcia, Isabel Tejeda.

error: Content is protected !!