CONVOCAT EL II PREMI JERÒNIMA GALÉS – LLIBRE D’ARTISTA

CONVOCAT EL II PREMI JERÒNIMA GALÉS – LLIBRE D’ARTISTA

El premi té com a objecte reconèixer el millor de l’edició artística experimental realitzada per dones.

Aquest premi, en la seua segona edició, es consolida sota el nom de la reconeguda impressora del s. XVI Jerònima Galés i amplia els seus guardons amb un Premi Especial Jove per a artistes menors de 30 anys.

Les obres seleccionades s’exposaran a la Sala de la Junta Municipal de Russafa.
El termini de presentació de les propostes és de l’1 de febrer a l’1 de març.

L’Ajuntament de València en col·laboració amb l’associació Mujeres en las Artes Visuales convoca, per segon any consecutiu, aquest premi que reconeix les aportacions de les artistes de la ciutat de València a un gènere cada vegada més rellevant dins del camp de les Belles arts, com és el llibre d’artista.

Aquest premi, en la seua segona edició, es consolida amb el nom de Jerònima Galés, la impressora valenciana del segle XV que va reivindicar la seua perícia i coneixement de l’ofici, incorporant una nova distinció dirigida a artistes emergents menors de 30 anys com a reconeixement a la qualitat de projectes presentats en la passada edició.


A les guardonades amb el Primer Premi i el Premi Especial, amb una dotació de 1.500 € i 500 € respectivament, se sumen 6 accèssits amb una dotació de 300€ cadascuna.

El Regidor de Cultura i Patrimoni, José Luis Moreno, considera que “el premi vol rendir tribut a Jerònima Galés, la il·lustre impressora valenciana del període Renaixentista i amb ella a la rica la tradició existent a la ciutat lligada a l’edició de llibres, així com posar en relleu el caràcter cosmopolita de la ciutat de València que està cridada a ser ( o convertida en ) un pol d’atracció de talent creatiu.”

La creació de la imatge i el logo del premi ha estat realitzada per l’artista i dissenyadora gràfica Silvia Sempere, qui segons explica, ha buscat “celebrar el coratge de la impressora valenciana extraient d’un sonet que va escriure i va publicar unes filigranes i algunes tipografies de pròpia mà, amb les quals configura una suposada signatura personal”.

Per part seua, la delegació MAV de la Comunitat Valenciana destaca que “dins de la disciplina del Llibre d’Artista, és rellevant el treball de les dones artistes que treballen en aquest format tan ampli, permetent-los un gran nivell d’experimentació. Sota les fórmules obertes del Llibre d’Artista, les creadores executen actes de la memòria, de quotidianitat, els feminismes, l’amor o simplement, la bellesa.”

Les creadores poden presentar-se de manera individual o col·lectiva, i han de ser nascudes, residents o amb vincle acadèmic, professional o cultural, amb la ciutat de València.

El termini per a la recepció de les propostes està obert de l’1 de febrer a l’1 de març. El contingut de les bases pot consultar-se en la pàgina web de MAV.

Les obres seleccionades s’exposaran en Sala de la Junta Municipal de Russafa des del 15 d’abril al 15 de juny. Paral·lelament a l’exposició, se celebraran diferents activitats com el “Taller Infantil de creació d’un llibre d’artista” coincidint amb la Fira del Llibre de la ciutat.

Les obres seleccionades s’exposaran en Sala de la Junta Municipal de Russafa des del 15 d’abril al 15 de juny. Paral·lelament a l’exposició, se celebraran diferents activitats com el “Taller Infantil de creació d’un llibre d’artista” coincidint amb la Fira del Llibre de la ciutat.

El jurat d’aquesta edició està format per Emma Shapiro – artista guanyadora de l’edició anterior-, Rubén Tortosa – Director del Departament de Dibuix de la Facultat de BBAA de la UPV-, Isabel Elorrieta – Directora de la Fundació Ankaria-, M. Angeles Pérez-Martín – Historiadora de l’Art i Professora de la Universitat de València-, Bernard Gaspar -Cap del Servei d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València- i Gertrud Gómez -Responsable de la Coordinació del projecte i del comissariat de l’exposició-.

Creada en 2009, MAV és una associació cultural que treballa per a promoure la igualtat entre dones i homes en el sector de l’art. Actualment compta amb més de 700 sòcies -artistes, comissàries, galeristes, gestores culturals, investigadores, crítiques, etc.-, de les quals 108 es troben a la Comunitat Valenciana.

error: Content is protected !!