CULTURA DE LA GENERALITAT PROMOU L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ EN EL 26É FESTIVAL DE CINEMA DE MÀLAGA

Deu produccions amb participació valenciana estaran acompanyades per l’IVC i À Punt

L’audiovisual valencià estarà present en el Festival de Màlaga amb tres llargmetratges de ficció, dos documentals i cinc curtmetratges

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, promou la participació dels professionals i les produccions de l’audiovisual valencià tant en les diverses seccions competitives del Festival de Cinema de Màlaga, que se celebra del 10 al 19 de març de 2023, com en MAFIZ (Málaga Festival Industry Zone), la zona d’indústria del festival malagueny.

A més de donar suport a les deu produccions valencianes que es presenten en les diverses seccions del festival, l’Institut Valencià de Cultura i À Punt Mèdia disposen enguany d’un estand propi dins de MAFIZ, perquè les empreses audiovisuals valencianes puguen promocionar o vendre les seues produccions en el mercat malagueny.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, ha destacat “la qualitat i diversitat de les deu produccions amb participació valenciana que es projecten en les diverses seccions competitives del Festival de Màlaga”.

Felipe també ha assenyalat que “Cultura de la Generalitat reforça la seua presència en aquesta edició del festival amb un espai propi dins del mercat de MAFIZ, compartit amb la televisió pública valenciana. L’IVC i À Punt Mèdia estreteixen d’aquesta manera els seus llaços de col·laboració per tal que l’audiovisual valencià tinga en MAFIZ un punt de trobada i una plataforma de promoció de les seues produccions i del treball dels seus professionals”.

Finalment, Francesc Felipe ha recordat que “des de l’IVC volem contribuir al fet que l’audiovisual valencià puga aconseguir acords de coproducció i finançament amb altres països i comunitats autònomes per als seus projectes cinematogràfics, així com donar a conéixer la variada oferta de produccions valencianes recents entre els agents de vendes, distribuïdors i inversors internacionals que hi acudeixen d’arreu del món”.

Per la seua banda, el director general d’À Punt, Alfred Costa, ha destacat “la bona sintonia que mantenim amb l’IVC en matèria de promoció de l’audiovisual, que permet que cada any la presència de produccions valencianes en aquest festival siga de major quantitat i qualitat”. “Compartim l’objectiu de retindre el talent valencià i impulsar continguts que ens projecten al món des de la nostra identitat”, hi ha afegit.

Projeccions de pel·lícules valencianes

L’audiovisual valencià estarà present en la 26a edició del Festival de Màlaga amb 10 produccions que podran veure’s en les diferents seccions del festival. Dels cinc llargmetratges amb participació valenciana que s’hi presenten, tres són de ficció i dos són documentals. En l’apartat del curtmetratge, han sigut seleccionats tres de ficció i dos d’animació. Quatre de les deu produccions que s’hi presenten compten amb ajudes de l’IVC.

En la Secció Oficial de llargmetratges a competició figura ‘Matria’, dirigida per Álvaro Gago i coproduïda per la valenciana Maria Zamora per a Elàstica Films.

També en la Secció Oficial a concurs es projecta ‘Unicorns’, dirigida per Alex Lora i coproduïda pels alacantins Miguel Molina i Adan Aliaga per a Jaibo Films. ‘Unicorns’ compta amb les ajudes a la producció de l’IVC i la participació d’À Punt.

Dins de la secció Malaga Premiere, projeccions especials fora de concurs de la Secció Oficial, hi figura ‘Kepler Sexto B’, dirigida per Alejandro Suarez Lozano i coproduïda per la valenciana Lina Badenes per a Turanga Films. ‘Kepler Sexto B’ compta amb les ajudes a la producció de l’IVC i la participació d’À Punt.

Dins de la Secció Oficial de Documental participa ‘Jo tenia una vida’, dirigit per Octavio Guerra i produït per la valenciana Calibrando Producciones. El documental compta amb les ajudes a la producció de l’IVC i la participació d’À Punt.

Dins de la Secció Oficial de Curtmetratges de Ficció figura ‘Se nos hizo de noche’, dirigit per Jorge Cantos i produït per la productora valenciana Mammut Films. També hi competeix ‘Robots’, dirigit i produït per César Tormo.

Dins de la Secció Oficial de Curtmetratges d’Animació figura ‘Chimborazo’, dirigit per Keila Cepeda i produït pel màster en Animació de la Universitat Politècnica de València. ‘Chimborazo’ forma part del segon volum del catàleg de promoció estatal i internacional del curt valencià ‘Curts 2022’, editat per l’Institut Valencià de Cultura.

També dins de la Secció Oficial de Curtmetratges d’Animació participa ‘1996’, dirigit per Ramón Mascarós i produït per Carlos Escutia per a Primer Frame.

En l’apartat de llargmetratges de la secció ‘Afirmando los derechos de las mujeres’ es projecta el documental ‘Mujeres sin censura’, dirigit per Eva Vizcarra i coproduït pel suecà Kiko Martinez per a Nadie es perfecto. Guanyador del Premi Berlanga al millor documental en la darrera edició dels Premis Berlanga, ‘Mujeres sin censura’ compta amb les ajudes a la producció de l’IVC i la participació d’À Punt.

Dins de l’apartat ‘Muestra de cine, mujeres en escena’ de la secció ‘Afirmando los derechos de las mujeres’ es projecta el curtmetratge documental ‘La butaca de la puta’, dirigit per la valenciana Mar Navarro i produït per Inquieta Films.

Participació valenciana en MAFIZ

Les professionals i els professionals valencians tornen a estar presents amb les seues produccions en MAFIZ, la zona industrial del Festival de Màlaga, que enguany se celebra del 13 al 17 de març. Enguany es presenten huit produccions valencianes en les diverses seccions de MAFIZ: quatre llargmetratges, dos documentals i dos curtmetratges

Dins de les projeccions per a professionals de MAFIZ es presenta ‘Quan no acaba la nit’, dirigit per Oscar Montón i produït per Audiovisuales Morvedre i Dacsa Produccions. També es presenta el documental ‘Montesinos. Les altres cares del mite’, dirigit per la valenciana Laura Grande i produït per Estrela Audiovisual.

Dins de la secció ‘Málaga Work in Progress’ es presenta ‘Les vacances de Mara’, dirigit per Elena Escura i produït per Giovanna Ribes per a Tarannà Films. També es presenta ‘Lo carga el diablo’, dirigit per Guillermo Polo i produït per Los Hermanos Polo Films.

Dins de la secció ‘Next From Spain’ de MAFIZ participa ‘Tu no eres jo’, dirigit per Marisa Crespo i Moisés Romera i produït per Proyecta Films, així com el documental ‘Mariscal’, dirigit per Laura Grande i produït per Estrela Audiovisual.

Dins de ‘Màlaga Short Corner’, un nou espai per a la promoció, difusió i distribució dels curtmetratges més recents i rellevants de la indústria estatal, s’hi presenta ‘Una terapia de mierda’, dirigit per Javier Polo i produït per Cosabona Films, Los Hermanos Polo, Wise Blue Studios i Inaudita Films.

També es presenta dins d’aquest nou espai el curt d’animació ‘Todo está perdido’, dirigit per Carla Pereira i Juanfran Jacinto i produït per Mammut Films, Mansalva Films i Inaudita Films. ‘Todo está perdido’ forma part del primer volum del catàleg de promoció estatal i internacional del curt valencià ‘Curts 2023’, editat per l’Institut Valencià de Cultura.

Dins del cicle de conferències per a professionals d’aquesta edició de MAFIZ, el director i guionista Juanjo Moscardó participarà en una taula redona sobre nous models de finançament per al món audiovisual, amb l’aparició de les criptomonedes, els NFT i la tecnologia Blockchain. També parlarà de la seua experiència com a productor del documental ‘Bull Run’, dirigit per Ana Ramón Rubio, la primera pel·lícula de la història finançada en menys de 24 hores mitjançant els ‘tokens’ $BULL.

error: Content is protected !!