LA GENERALITAT PROMOU L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ EN EL EUROPEAN FILM MARKET DE LA BERLINALE

L’IVC ha editat un catàleg amb les 27 produccions valencianes per a promoure-les en el mercat del Festival de Cinema de Berlín

El European Film Market de la Berlinale recupera el caràcter presencial i se celebra del 16 al 22 de febrer

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, promou la participació i l’acompanyament a l’audiovisual valencià en el European Film Market del Festival Internacional de Cinema de Berlín, que recupera el caràcter presencial i se celebra del 16 al 22 de febrer de 2023.

La comitiva institucional valenciana d’acompanyament a les produccions que durant aquests dies estan establint contactes en aquest mercat internacional està formada pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps; el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Teresa Cebrián.

Ximo López Camps ha indicat que, “després de dues edicions telemàtiques per causa de la pandèmia, tornem a estar presents en un mercat audiovisual clau i comptem amb un espai propi i un notable increment de la participació de produccions valencianes. De les 21 de l’any passat, hem arribat a 27 en 2023. També és important la presència de 17 cineastes i representants d’empreses productores valencianes”.

Per la seua banda, el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, ha assenyalat que “l’objectiu és que la indústria audiovisual valenciana puga donar a conéixer els llargmetratges i projectes de noves pel·lícules en un dels fòrums mundials de contractació més importants per als sectors de la producció, distribució i exhibició cinematogràfiques, així com per a les principals plataformes televisives”.

En aquesta edició de la Berlinale, Cultura de la Generalitat torna a disposar d’un espai propi en la zona ‘Cinema from Spain’, dins de l’estand de l’ICEX, perquè les empreses audiovisuals valencianes puguen promoure les seues produccions en el mercat internacional.

Dins de les iniciatives de promoció de l’audiovisual valencià que impulsa l’IVC en el European Film Market de la Berlinale figuren l’edició d’un catàleg i d’un vídeo promocional amb 16 pel·lícules ja rodades o estrenades i onze projectes en desenvolupament de producció. En total, són 27 produccions valencianes inscrites en la convocatòria que va llançar l’IVC per a participar en aquesta edició ja presencial del mercat del festival de Berlín.

Els onze llargmetratges valencians de ficció ja finalitzats que buscaran compradors i distribuïdors internacionals són ‘Bull Run’, d’Ana Ramón Rubio (Cosabona Films); ‘Dystopia’, de Samuel Sebastián (Samuel Sebastián); ‘El Agua’, d’Elena López Riera (Suica Films); ‘El club del paro’, de David Marqués (Sunrise Pictures); ‘El lodo’, d’Iñaki Sánchez Arrieta (Sunrise Pictures); ‘En temporada baja’, de David Marqués (TV On Producciones); ‘Quan no acaba la nit’, d’Oscar Montón (Audiovisuales Morvedre, Dacsa Produccions); ‘Somnis’, de Carles Abad Tent (Pi Art Produccions); ‘Toscana’, de Pau Durà (Gaia Audiovisuals); ‘Tú no eres yo’, de Marisa Crespo i Moisés Romera (Proyecta Films), i ‘Vasil’, d’Avelina Prat (Diferente Films, Distinto Films).

L’oferta de cinema documental valencià està conformada per ‘Carceller. El hombre que murió dos veces’, de Ricardo Macián (Mediterráneo Media Entertainment); ‘Domingo, domingo’, de Laura García Andreu (Suica Films, Studio Nominum); ‘Francisco Brines. Els signes revelats’, de Rosana Pastor (Gorgos Films, Mediterráneo Media Entertainment); ‘Montesinos. Les altres cares del mite’, de Laura Grande (Estrela Audiovisual), i ‘Toda una vida’, de Marta Romero (Proyecta Films, Distinto Films).

Els sis projectes en desenvolupament de llargmetratges de ficció que es presenten són ‘Bendita María’, de la productora Victoria Pérez (Admirable Films); ‘Bodegón con fantasmas’, dirigit per Enrique Buleo i produït per Alejandra Mora (Quatre Films); ‘Karen & Julia’, dirigit per Iñaki Sánchez Arrieta i produït per Jorge Acosta (Camino a Garaitondo AIE); ‘L’aguait’, dirigit per Marc Ortiz i produït per Victòria Pérez (Admirable Films); ‘Nena’, dirigit per Gabi Ochoa i produït per Paloma Mora (TV ON Producciones), i ‘Pequeños calvarios’, dirigit per Javier i Guillermo Polo i produït per Borja Aracil (Los Hermanos Polo).

Els cinc projectes de documentals en fase de desenvolupament per a buscar el suport d’inversors són ‘El abismo del olvido’, de Joan Batista Miguel (Docu Producciones); ‘Equipo Crónica. Arte en trinchera’, dirigit per Rafa Sesa i Felipe Villaplana i produït per Laura Grande (Estrela Audiovisual i Zootropo Studio), ‘Mariscal’, d’Ignacio Estrela (Estrela Audiovisual); ‘Paco Roca, dibujando la vida’, dirigit per Batiste Miguel i produït per Joan Baptista Miguel (Docu Producciones), i ‘Un dibujante en La Habana’, dirigit per Laura Pérez Gómez i Rafael Casañ i produït per Jorge Acosta (Inaudita).

Les edicions del catàleg ‘Films from VLC’ i del vídeo promocional han sigut coordinades per EDAV (Escriptors de l’Audiovisual Valencià).

Productores valencianes en el Mercat de la Coproducció de Berlín

Dues productores valencianes participaran enguany en el Visitors Programme del Berlinale Coproduction Market, que tindrà lloc del 18 al 22 de febrer: Alejandra Mora de Quatre Films i Javier Polo de Los Hermanos Polo.

Visitors Programme inclou sessions, presentacions i esdeveniments de ‘networking’ per a productors d’arreu del món que estan iniciant la seua xarxa internacional amb la finalitat d’enriquir els seus coneixements i competències en el mercat internacional i informar-los sobre oportunitats de finançament.

error: Content is protected !!