CULTURA OBRI EL CICLE LITERARI VILLA AMPARO 2023 A ROCAFORT

El 29 de març, a les 19 hores, s’inicia amb un acte al voltant de la figura de Vicent Andrés Estellés

Fins a maig, una quinzena de poetes i escriptors passaran per aquesta trobada literària

Cultura de la Generalitat, a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, obri el cicle literari a Villa Amparo, la casa dels poetes de Rocafort on va viure Antonio Machado.

Després de l’èxit d’assistència i la gran acollida del passat curs, per on van passar escriptors com Gioconda Belli, Artur Heras, Manuel Vilas o Mario Obrero, amb aquesta segona edició es consolida i es dona continuïtat al cicle a través de la presència d’algunes de les veus més destacades de la literatura actual i s’ofereix un espai de programació cultural estable i d’àmbit nacional.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha declarat que “és important reivindicar espais de la memòria que han sigut, al llarg de la nostra historia, llocs de resistència, com és Villa Amparo. I, encara més, fer-ho com a contenidor cultural que abaste diferents manifestacions artístiques des de la pluralitat lingüística, la diversitat d’estils i la invitació a la reflexió i al pensament crític”.

L’acte d’inauguració del cicle tindrà lloc el dimecres 29 de març en un acte al voltant de la figura de Vicent Andrés Estellés. A les portes de celebrar el seu centenari, la filla del poeta, Carmina Andrés, conversarà sobre la figura i l’obra de son pare amb experts com Jordi Oviedo i Irene Mira. Posteriorment, el rapsode Vicent Camps oferirà un tast de versos del poeta de Burjassot.

La programació es complementa amb un acte que tindrà lloc el dia 13 d’abril amb Josep Piera i Jaime Siles. El dia 14 d’abril, Vicent Jarque ens parlarà de Walter Benjamin. El dia 17 de maig, hi haurà un recital de poetes a propòsit de les ‘Constel·lacions’ d’Anna Ballester; el dia 9 de maig comptarem amb la novel·lista Marta Sanz, i el 18 de maig, amb els poetes Yolanda Castaño i Martín López-Vega. El 24 de maig tindrem una taula redona amb els novel·listes Manuel Baixauli, Joan Benesiu, Raquel Ricart. El dia 29 de maig, comptarem amb Vicent Soler i Abelard Saragossà; el 30 de maig, amb Esther López Barceló, i el dia 31 de maig, amb Carlos Marzal i Joan-Carles Martí.

Aquest cicle es realitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rocafort. Tots els actes tindran lloc a les 19 hores de la vesprada i l’entrada serà lliure i gratuïta.

error: Content is protected !!