‘LA VÍDUA VALENCIANA’, DE LOPE DE VEGA, AL TEATRE RIALTO

Aquesta producció de la companyia La Valenciana es representarà del 30 de març al 2 d’abril

La direcció i dramatúrgia és d’Adrián Novella

La temporada d’exhibició de companyies valencianes, que es desenvolupa al Teatre Rialto de l’Institut Valencià de Cultura entre els mesos de març i juny, porta aquesta setmana, a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament, l’obra de Lope de Vega ‘La vídua valenciana’, amb dramatúrgia i direcció d’Adrián Novella i interpretada per Joan Isern, Antonio Lafuente, Mar Mandli, Raquel Molano i Jorge Silvestre.

A València hi ha una jove vídua que no vol saber res de l’amor. La vídua d’aquesta història vol evitar casar-se i anar-se’n de la seua terra, vol gaudir dels homes, del joc i del foc, vol ser l’ama de la seua casa i de la seua vida. Prendre les seues pròpies decisions i no dependre de ningú, ni, molt menys, d’un altre espòs.

El repte de la producció és el d’actualitzar i valencianitzar el clàssic de Lope de Vega, prenent com a punt de partida el món de la pilota valenciana i el seu entorn. Així, l’enamorat que més li agradarà a Leonarda, interpretada per Mar Mandli, entre els seus pretendents, serà Camilo, interpretat per Jorge Silvestre, que, en aquesta versió, és un pilotari.

Aquesta és una història clàssica d’embolics, molt valenciana, amb molt d’humor i amb molta estima per u mateix i per la nostra terra.

error: Content is protected !!