Cultura presenta la seua programació trimestral al Teatre Arniches d’Alacant

Cultura presenta la seua programació trimestral al Teatre Arniches d’Alacant

  • Més de 30 propostes de teatre, circ, música, cinema i dansa tindran lloc en el primer trimestre d’esta nova temporada

El director general de Cultura, Sergio Arlandis, ha presentat la programació trimestral de l’Institut València de Cultura (IVC) per al Teatre Arniches d’Alacant, composta per més de trenta activitats, acompanyat pel director general de l’IVC, Abel Guarinos, i de la seua delegada territorial a la ciutat, Alicia Garijo.

Segons el director general de cultura, Sergio Arlandis, “Alacant ha de ser un referent potent en cultura, i cal donar suport al seu enorme patrimoni material i immaterial. Esta és una programació equilibrada amb pics grandíssims d’interés, i ens falta veure com la societat rep la proposta”. 

Abel Guarinos ha apuntat que “és una fantàstica programació que, entre altres, té l’encert de saber combinar l’excels produït a la Comunitat Valenciana i per artistes d’ací, tant en arts escèniques, en música com en cinema, amb l’oferiment del teatre als valors emergents i algunes de les perles escèniques, musicals i de la filmoteca espanyola i internacional”.

Garijo, per la seua banda, ha expressat la seua satisfacció per presentar este catàleg d’activitats que, segons ha apuntat, “es tracta d’una programació escènica que funciona com un espill de la societat, del públic”. “En les nostres propostes estan els grans temes i les xicotetes coses de la vida contades a través de la paraula, la música o el cos, i com sempre amb l’emoció com a fil conductor del nostre relat”. 

L’Arniches alça el teló després de l’estiu per a oferir de nou la programació de la Filmoteca Valenciana i la programació escènica amb teatre, dansa, música i circ amb els seus habituals blocs ‘Som menuts’, dedicat al públic infantil; ‘I… Per a tots’, per a públic de totes les edats, i ‘Nadal a l‘Arniches’. 

Els festivals també seran presents en la dinàmica del teatre i un any més l’Arniches acull la presència de Circarte i part de la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis. A més, s’inaugura la col·laboració amb el Ros Film Festival a través de diversos dies de projeccions de curts, així com dos funcions dins de la temàtica del festival. També tornaran el festival de curtmetratges Cortesina Fest i Festitíteres. 

Per la seua banda, la Campanya Escolar 2023-2024 ja ha presentat el seu programa anual a tots els centres d’ensenyament primari i secundari de la província d’Alacant amb 24 espectacles de teatre, dansa, circ, música i cinema, que incrementa la seua oferta després de l’èxit de la campanya anterior, que va deixar un 92 % d’ocupació. 

Abonaments i descomptes 

Amb la finalitat de continuar generant cultura accessible, el Teatre Arniches oferix tres modalitats d’abonament: el Gran Abonament, que oferix 12 espectacles per 96 euros; l’Abonament Jove, per a joves de fins a 30 anys, que disfrutaran d’estos 12 espectacles al preu de 36 euros, i l’Abonament a la Carta, que permet triar 6 espectacles per 54 euros.

A més, es manté l’ampli ventall de descomptes habituals, així com les promocions de 5 x 4 en la programació ‘Som menuts’. 

Es reprén també l’activitat de Butaca Oberta, el programa de l’IVC que promou l’accessibilitat al teatre de col·lectius en risc d’exclusió. 

La programació

L’arrancada de temporada serà el divendres 13 d’octubre amb l’espectacle de dansa-teatre Visillo, de GNP Producciones y cía. Balde Ruiz & Paloma Calderón. Es tracta d’una oda al recòndit plaer de la dona emmarcat en les noves dramatúrgies contemporànies. És un espectacle que arriba directament de Teatros del Canal de Madrid i l’estrena del qual tindrà lloc el 5 d’octubre; esta serà la primera representació a la Comunitat Valenciana.

A continuació, s’oferirà l’espectacle Disculpa si te presento como que no te conozco, de Miguel Barreto i la Pequeña Victoria Cen, en el marc del festival Circarte, el dia 14; l’espectacle musical: Libre. Nino Bravo 100 % a capela, de la mà de Melomans, i la peça teatral Hanle de la companyia Leamok que, després de l’èxit de la seua revisió del Lazarillo de Tormes, aborda ara el clàssic de Shakespeare Hamlet.

Al novembre, el Teatre Arniches torna a convertir-se en seu de la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis i oferirà quatre funcions de la seua programació, que tindrà lloc del 4 al 10 de novembre. El lector por horas, de José Sanchis Sinisterra; Querencia, de Paco Zarzoso; la versió de Yerma de María Goiricelaya, guardonada amb el premi MAX 2023 a la millor adaptació, i Veure’ns, de Juli Disla. 

El divendres 17 de novembre, l’Arniches reprén la seua activitat habitual amb un cap de setmana amb tres propostes de teatre, circ i dansa-música els dies 17, 18 i 19. 

Es tracta d’Amado, de Caterva Teatre; Único, un espectacle sobre l’autoacceptació en clau de circ de la mà de Martín Melinsky, i Paisatges. Estudi #1 de Creamoviment, un espectacle participatiu de dansa per a famílies amb bebés i menors de 0 a 5 anys que obri el cicle ‘Som menuts’, que continuarà oferint les propostes per a públic familiar durant la temporada 2023-2024.

Del 21 al 26, el Ros Film Festival aterra al Teatre Arniches on, a més de les sessions d’exhibició cinematogràfica de curtmetratges sobre robòtica, s’inclouen les actuacions de Kulu Orr i el seu espectacle Control Freak, que combina les disciplines de teatre, circ i música, i l’espectacle de dansa Perseverance, de la companyia alacantina Marroch. 

Desembre estarà ple d’opcions per a acomiadar 2023 des de la platea de l’Arniches. La primera parada serà de la mà de Come y Calla Producciones i l’espectacle de teatre Contracciones, amb Candela Peña i Pilar Castro, que protagonitzen un duel interpretatiu en esta peça que explora la invasió creixent de les grans companyies en la intimitat dels seus empleats.

El 2 de desembre és el torn de la dansa sota la batuta de Led Silhouette i Marcos Morau amb Los perros. Morau, coreògraf i director de La Veronal, i la companyia de dansa navarresa Led Silhouette s’unixen en esta producció per a crear una peça impactant que plasma a través de la dansa la resistència davant la convulsa societat actual. 

Durant el pont de desembre, Festitíres oferirà dos sessions de la seua programació els dies 6 i 10 de desembre. El dissabte 9 de desembre, El mar. Visió d’uns nens que no l’han vist mai arriba a l’escenari de l’Arniches. El divendres, 15 de desembre, la companyia argentina Sutottos presenta l’espectacle teatral Perdón. Esta proposta internacional és una oportunitat per a disfrutar del treball d’esta companyia, reconeguda tant pel circuit teatral de Buenos Aires com per la crítica i el públic.

A les portes de Nadal, l’Arniches proposa una de les cites més emotives de la programació. El 22 de desembre, la companyia alacantina La Trócola Circ acomiada un dels seus espectacles més emblemàtics, Emportats, amb la seua  funció número 225. Jon Sádaba i Andrea Pérez són l’ànima d’esta companyia, que celebra el seu desé aniversari i amb el qual han recorregut les principals ciutats del territori nacional i alguns dels festivals de circ més importants del panorama internacional. 

‘Nadal a l’Arniches’

Un any més, l’Institut Valencià de Cultura se suma a l’oferta d’oci durant Nadal. El 27 de desembre aterra a l’Arniches La Troupe Malabó amb Los Pfeiffer. Un concert de virtuosos, amb peces destacades, com Capritx 24, de Paganini; Ària n3, de Bach; Zapateado, de Sarasate, o L’estiu, de Vivaldi, entre altres. Teatre, música, humor, emoció i poesia visual en esta distopia que planteja un temps futur, on la música està prohibida.

El 28 de desembre, l’Arniches tanca el trimestre amb el musical Peter & Pan​​​​​​, una producció d’Escalante i Lamar. Esta versió del clàssic de J.M. Barrie rescata de les aigües del País de Mai Més la memòria del que se’n va anar algun dia i només va deixar l’ombra. Una ocasió per a disfrutar de les vacances en família amb esta producció que, a més, aposta per la producció valenciana. 

Venda d’entrades

Tota la programació de l’IVC Alacant es pot consultar en <https://ivc.gva.es/>, on també es podrà descarregar el programa trimestral i accedir a la taquilla en línia. L’horari de taquilla física és de dimarts a divendres, de 10.00 hores a 14.00 hores; dijous, de 17.30 hores a 20.00 hores i dos hores abans de cada representació. 

error: Content is protected !!