L’Escalante proposa un octubre escènic en el Teatre Principal i Ribes Espai Cultural

  • El teatre de la Diputació de València acosta al públic ‘After·Sun’, ‘Peter&Pan’, ‘Xafar la gespa’, ‘Don Ramón María del Valle-Inclán’, ‘La posibilidad de la ternura’ i ‘Bruno, el musical que ho va canviar tot’
  • La diputada de Teatres, Rocío Gil, destaca el gran èxit de ‘Peter&Pan’, producció de l’Escalante creada per la companyia LaMaR, com a inici de temporada

L’Escalante continua amb la seua proposta d’arts escèniques durant octubre amb ‘Peter&Pan’, ‘Don Ramón María del Valle-Inclán’, ‘La posibilidad de la ternura’ i el musical ‘Bruno’ en el Teatre Principal de València, i ‘After·Sun’ i ‘Xafar la gespa’ en Ribes Espai Cultural.

“Després d’un inici de temporada de gran èxit amb l’acollida de ‘Peter&Pan’, continuem la temporada amb diversos espectacles per a disfrutar de teatre de qualitat en família durant tot el mes amb companyies valencianes, nacionals i internacionals”, ha explicat la diputada provincial de Joventut i Teatres, Rocío Gil.

‘Peter&Pan’ continuarà il·lusionant en el Principal

Després de la gran ovació del públic en la seua estrena, ‘Peter&Pan’, la producció de l’Escalante creada per la companyia LaMaR, continuarà il·lusionant al públic de la mà de Peter, Pan, la capitana Garfi, Campaneta, Massacosa, Pocacosa, Lela i Smee, que hauran d’aconseguir que la nòria d’una apagada fira torne a girar amb la seua pròpia il·lusió i la del públic.

Amb cançons en directe compostes per Carles Chiner, ‘Peter&Pan’ està creada i dirigida per Xavo Giménez i María Cárdenas (La Teta Calva) per a públic major de 8 anys. Estarà en el Principal el dissabte 7 i diumenge 8 i el festiu del 12, 14 i 15 d’octubre a les 18.00 hores.

‘After·Sun’, nominada als Premis de les Arts Escèniques 2023

L’Escalante portarà a l’escenari de Ribes Espai Cultural una obra de teatre dirigida a un públic juvenil a partir de 16 anys. ‘After·Sun’, una adaptació lliure del clàssic teatral ‘Els estiuejants’ (1904) de Maksim Gorki per la qual el seu director i autor, Borja López Collado, està nominat en la categoria de Millor Versió, Traducció o Adaptació dels Premis de les Arts Escèniques 2023 de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

‘After·Sun’ acostarà la proposta original i els personatges aburgesats de Gorki al públic juvenil, però trencant la textualitat i transcendint a un univers més contemporani on les paraules comencen a caducar. Serà els dies 7 i 8 d’octubre en Ribes Espai Cultural a les 19.00 hores.

Una experiència multisensorial amb ‘Xafar la gespa’

Alguna vegada t’has parat a observar amb calma què passa al parc? Ens hem oblidat de mirar detingudament, i just en el detall està la màgia. Així ho mostrarà ‘Xafar la gespa’, l’excursió dramatitzada produïda per l’Escalante i creada per la companyia La Negra que tant ha triomfat en les seues eixides pel Parc Central en les temporades anteriors.

L’Escalante reposa esta proposta amb text de Guada Sáez i idea original de Carlos Amador dirigida per Sergi Heredia els dies 12, 14, 15 i 21 d’octubre a les 11.00 i 12.30 hores amb eixida des de l’esplanada enfront de Ribes Espai Cultural, en el Parc Central de València.

Pedro Casablanc arriba al Principal

Una altra de les propostes de l’Escalante per a octubre és ‘Don Ramón María del Valle-Inclán’, de Bravo Teatro, amb text, direcció i selecció musical de Xavier Albertí sobre textos de Ramón Gómez de la Serna. Sobre les taules, Pedro Casablanc i Mario Molina -al piano- presentaran un doble retrat, el del retratista i el retratat, per a conéixer a dos creadors literaris essencials en les avantguardes espanyoles del segle XX.

Esta obra està recomanada per a joves de més de 16 anys i hi haurà funcions el 18 i 19 d’octubre a les 19:00 hores en l’emblemàtic teatre valencià del carrer de Les Barques.

Qüestionament de la masculinitat amb La Re-sentida

La companyia xilena La Re-sentida se’n puja a l’escenari del Principal amb ‘La posibilidad de la ternura’, una obra que la mateixa companyia descriu com “indisciplinaria” recomanada per a majors de 14 anys. Els seus autors, Marco Layera i Carolina de la Maza, qüestionaran la construcció de la masculinitat i el seu càstig a la fragilitat i l’afecte.

L’obra es desenvolupa a partir d’històries de la realitat i implica els joves no sols com a intèrprets, sinó també com a autors, fent-los partícips d’un procés social i artístic. Ho farà el pròxim 21 d’octubre a les 19:00 hores en el Principal en la seua gira internacional amb la qual també passaran per Teatres del Canal, Teatre Lliure, Central de Sevilla i Teatre Principal de Palma.

‘Bruno’ revolucionarà el Principal

Per a finalitzar el mes, el Teatre Principal es revolucionarà de la mà de ‘Bruno, el musical que ho va canviar tot’, de la companyia Off Artes Escénicas. Este teatre musical presentarà a Bruno, un alumne exemplar que malgrat que sembla tindre una vida perfecta, viu una altra realitat molt diferent.

‘Bruno, el musical que ho va canviar tot’ ha guanyat el Premi al Millor Musical Original de Broadway World en 2023 i està nominat als Premis de les Arts Escèniques de l’IVC 2023 en les categories de Millor Espectacle de Teatre, Millor Composició Musical i Millor Vestuari. El públic de l’Escalante cantarà i ballarà amb l’espectacle el 28 i 29 d’octubre a les 18:00 hores.

Les entrades dels espectacles d’octubre ja estan disponibles en escalantecentreteatral.dival.es i en taquilla abans de cada representació.

error: Content is protected !!